5.9 C
România
23 septembrie 2021
Externe

Moscova a inchis birourile Amnesty International. Pe sigilii scrie ca birourile sunt proprietatea Federatiei Ruse

Situatie fara precedent la Moscova. Birourile organizatiei pentru apararea drepturirilor omului, Amnesty International, au fost inchise, miercuri dimineata, de catre autoritati, sediul fiind practic sigilat. Anuntul a fost facut de Amnesty International, transmite AFP. Pe sigilii era scris ca birourile sunt proprietatea Federatiei Ruse si ca organizatia trebuie sa se adreseze primariei Moscovei pentru a obtine informatii.

Amnesty International, care a ocupat aceste birouri timp de 20 de ani, a precizat ca yalele au fost inlocuite si curentul a fost taiat. Potrivit unei noi legi data in primavara de Federatia Rusa, care vizeaza organizatiile internationale, este permisa inchiderea fara o decizie a justitiei a organizatiilor straine care ameninta „securitatea nationala” sau „fundamentele constitutionale” ale Rusiei.

Amnesty International de la Moscova nu a primit nicio instiintare sau notificare in prealabil. In birourile sigilate se afla toata baza de date a organizatiei. La numarul de telefon notat pe sigiliul pus de autoritati nu raspunde nimeni.

„Angajatii organizatiei au constatat in aceasta dimineata, in jurul orelor 10:00 (07:00 GMT), ca intrarile au fost sigilate. Nu am primit nicio notificare si sigiliile au fost puse in absenta noastra”, a anuntat Amnesty International intr-un comunicat. „Toate lucrurile noastre, computerele si documentele noastre sunt acolo, in spatele usilor inchise”, a notat, pe Facebook, Ivan Kondratenko, reprezentant al Amnesty International in Rusia.

Organizatia a publicat o fotografie cu sigiliile, pe care este scris ca birourile sunt proprietatea Federatiei Ruse si ca organizatia trebuie sa se adreseze primariei Moscovei pentru a obtine informatii. Un numar de telefon este notat, insa nimeni nu raspunde la el, a adaugat Kondratenko.

Interpelat de jurnalisti, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca „nu detine absolut nicio informatie cu privire la acest subiect”, adaugand ca aude despre aceasta pentru prima data.

Biroul din Moscova este singurul al Amnesty International in Rusia. Organizatia neguvernamentala este supusa in Rusia unui control din ce in ce mai strict din partea autoritatilor. Din 2012, o lege obliga organizatiile neguvernamentale care primesc finantare din strainatate si care au „activitate politica” — formulare extrem de ambigua — sa se inregistreze ca „agenti straini”.

Din luna mai, o noua lege vizeaza organizatiile internationale: aceasta permite inchiderea fara o decizie a justitiei a organizatiilor straine care ameninta „securitatea nationala” sau „fundamentele constitutionale” ale Rusiei, si de asemenea blocarea conturilor bancare ale organizatiilor incriminate.

Stiri pe aceeasi tema

UE acorda fonduri pentru o tabara de imigranti in Franta

Cristiana Petrariu Bota

UCRAINA: Viktor Iankovici a fost demis de Parlament

Bogdan

Vladimir Putin, acuzat ca ar fi aprobat asasinarea fostului agent KGB Alexandr Litvinenko

Cristiana Petrariu Bota

1 comment

Bunica 2 noiembrie 2016 at 11:58 pm

Bravo Rusia! Asa trebuie procedat cu toate oficinele MAFIEI jhidano-sionista-masonica-satanista care se ascund sub denumirea de ONG-uri si care actioneaza pe ascuns impotriva statelor in care se afla.

Raspuns

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult