Moscova, reactie dupa anuntul MApN privind livrarea de lansatoare americane de rachete catre Romania

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu august 20, 2017 12:41

Moscova, reactie dupa anuntul MApN privind livrarea de lansatoare americane de rachete catre Romania

Rusia reactioneaza dupa anuntul Ministerului roman al Apararii Nationale (MApN) privind livrarea de lansatoare americane de rachete catre Romania. Parlamentarul rus Iuri Șvîtkin, citat de Sputnik, a declarat, ieri, ca livrarea către România a unor sisteme americane de rachete și artilerie destabilizează situația din regiune și determină Rusia să-și întărească unitățile sale militare.

Vicepreședinte al Comisiei pentru apărare din Dumă (camera inferioară a parlamentului rus – n.r.), Iuri Șvîtkin a criticat într-un interviu pentru Sputnik faptul că SUA livrează României sisteme americane de rachete și artilerie.

Vezi si: Ministerul de Externe din Rusia: Speram ca Romania nu va permite rescrierea istoriei 

MApN anunta ca achizitia lansatoarelor de racheta Himars urmeaza a fi aprobata de Congresul SUA 

Desfășurarea de arme în țările Europei de Est destabilizează situația și intensifică tensiunile regionale, spune deputatul în legătură cu acțiunile Washingtonului și ale aliaților săi. „Astăzi e greu să spunem împotriva cui ar putea România să ducă un război, dar înțelegem că Transnistria nu e departe și că acolo se află contingentul nostru de menținere a păcii”, a declarat deputatul.

Departamentul de Stat american și-a dat acordul pentru livrarea către România a unor sisteme de rachete și lansatoare de rachete în valoare totală de 1,25 miliarde de dolari.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.