Motiunea de cenzura a Opozitiei este dezbatuta si votata astazi in Parlament. UDMR va parasi sala
Breaking NewsPolitica

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a picat. Pentru demiterea echipei de la Palatul Victoria au votat 166 de parlamentari

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a picat. Pentru demiterea echipei de la Palatul Victoria au votat 166 de parlamentari, impotriva fiind doar 4. Parlamentarii PSD, ALDE si UDMR nu au participat la vot. Dezbaterile au durat aproape patru ore in care parlamentarii opozitiei i-au strigat in cateva randuri „Demisia! Demisia!” premierului Viorica Dancila. Aceasta s-a intrerupt de cateva ori in timpul discursului din plen, acuzandu-i totodata de manipulare si minciuna pe parlamentarii PNL si USR care au initiat motiunea. 

UPDATE: Moțiunea de cenzură a picat. Doar 166 de parlamentari au votat pentru demiterea guvernului, în timp ce 4 parlamentari s-au abținut.

UPDATE: Parlamentul a încheiat dezbaterile pe moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Dăncilă. Urmează votul.

UPDATE: Circa patru mii de oameni participă la mitingul organizat de USR în fața Parlamentului, în timp ce în plen, premierul Viorica Dăncilă îşi ţine discursul. Manifestanţii scandează: „Demisia!”, „Cuib de hoți și mafioți”, „Analfabeta”, „Nu cedăm!” și „PSD, ciuma roșie!”.

UPDATE: Discursul premierului Viorica Dăncilă a fost întrerupt preţ de câteva secunde de parlamentarii Opoziţiei, care au scandat „Demisia!”, în timp ce au desfăşurat un banner uriaş cu mesajul „Luptăm până la capăt pentru România”.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului: „Sunt dezamăgită. Am sperat că va exista o abordare constructivă, în beneficiul cetăţeanului. Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri (…). Această moţiune de cenzură este un joc politic”.

UPDATE: În timp ce moțiunea era citită în plen, Victor Ponta anunța pe culoare, în faţa reporterilor, eșecul demersului inițiat de PNL: „Eșecul de azi la moțiune se datorează domnului Orban, care a greșit la negocieri (…). Din toamnă, vom încerca să construim noi o alternativă, alături de parlamentari social-democrați. Dacă domnul Orban și PNL au greșit și au eșuat azi, sper că noi în toamnă vom reuși cu o construcție social-democrată, liberal-democrată. Modul în care s-a pornit cu moțiunea a fost total greșit”.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a ajuns în Parlament. Întrebată dacă are emoţii, ea a răspuns simplu: Nu. Şefa Executivului a venit însoţită de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu şi ministrul de Interne, Carmen Dan.

UPDATE: Deputatul USR Emanuel Ungureanu le-a adus trandafiri albi senatoarelor şi deputatelor din PSD şi ALDE, în plenul reunit al Parlamentului, în speranţa că ele vor accepta demiterea lui Liviu Dragnea din fruntea Camerei Deputaţilor.

STIRE INITIALA – UDMR a decis miercuri dimineaţă că nu va rămâne în sală la momentul votului, a anunţat preşedintele Kelemen Hunor.

Opoziţia mizează inclusiv pe votul unor parlamentari PSD, din tabăra anti-Dragnea. Nici acest scenariu nu are însă vreo şansă, întrucât social-democraţii au decis să stea în bănci, ca să asigure cvorumul, dar să nu voteze în nici un fel.

Nici parlamentarii Pro România (formaţiunea fostului premier Victor Ponta) nu sunt convinşi că vor vota moţiunea de cenzură, întrucât ei nu agreează varianta Ludovic Orban-premier.

Mai multe proteste sunt anunţate miercuri în jurul Parlamentului. Atât Opoziţia, cât şi Puterea au anunţat că vor avea loc mitinguri în timpul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură.

Articole asemănătoare

Campania pentru referendum din Marea Britanie a fost suspendata dupa ce Joe Cox, deputata laburista pro-europeana, a murit impuscata

Lucy Ionesco

Problema grava a Romaniei nu e lipsa autostrazilor, ci declinul demografic. De la inceputul anului, 2 milioane de romani au aplicat la joburi in strainatate

Lucy Ionesco

Pensiile vor fi distribuite la timp in luna septembrie, anunta Posta Romana

Lucy Ionesco