Motiunea de cenzura ar intruni voturile necesare pentru a trece in Parlament. Georgian Pop se intoarce in PSD

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 3, 2020 13:22

Motiunea de cenzura ar intruni voturile necesare pentru a trece in Parlament. Georgian Pop se intoarce in PSD

Motiunea de cenzura ar intruni voturile necesare pentru a trece in Parlament, dupa ce Georgian Pop se intoarce in PSD. Potrivit Digi 24, calculele arata in acest moment PSD ar avea cele 233 de voturi necesare pentru ca guvernul Orban sa cada. 

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Orban este citita astazi in Parlament. PSD si UDMR acuza Executivul, in textul motiunii de cenzura intitulata „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democratiei romanesti”, de incalcarea principiilor democratice, prin asumarea raspunderii pe alegerea primarilor in doua tururi.

De precizat ca Georgian Pop s-a numarat printre parlamentarii care au votat guvernul Orban. El a plecat din Pro Romania alaturi de mai multi membri, printre care Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu in decembrie 2019. Cei doi s-au inscris in PNL, iar Pop a ramas deputat neafiliat pana astazi.

Acum, matematic, PSD are cele 233 de voturi pentru a trece motiunea de cenzura, impreuna cu UDMR si Forta Nationala (format din patru parlamentari, printre care Teodor Melescanu si Gratiela Gavrilescu), si de a bloca proiectul de alegere a primarilor in doua tururi, proiect asumat de Guvern. De asemenea, PSD a purtat negocieri si cu parlamentari de la minoritatile nationale si cu cei neafiliati.

Vineri, Marcel Ciolacu declara: „Matematic avem 232 de voturi. Am luat o decizie. In cazul in care un parlamentar PSD nu voteaza motiunea sau lipseste nemotivat in ziua in care va fi votul o perioada, respectiv pana dupa alegerile generale, va fi suspendat din PSD. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele Partidului Social Democrat la viitoarele alegeri”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.