Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Politica

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose a fost depusa la Parlament de PNL si USR. Textul motiunii

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, a fost depusa de PNL şi USR, vineri, la Parlament. Moţiunea a fost semnată de un număr de 148 de parlamentari de la PNL, USR si PMP.

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a declarat că moţiunea a fost semnată şi de deputaţii neafiliaţi Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin. PNL – USR solicită, în textul moţiunii, stoparea distrugerii economiei şi a atacului la Justiţie

PNL şi USR solicită, prin moţiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a se opri „distrugerea economiei”, „atacul la Justiţie” şi scoaterea României din Uniunea Europeană.

„Actuala guvernare PSD-ALDE a reuşit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate şi educaţie, la fiscalitate, justiţie sau infrastructură. În mai puţin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coşul de gunoi promisiunile făcute în campanie şi, odată cu ele, speranţele românilor într-un trai mai bun”, se precizeaza in textul motiunii.

Potrivit documentului, „beneficiile unei creşteri economice substanţiale au fost anulate de măsurile populiste şi haotice luate în economie de cuplul de economişti de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri şi a contribuabililor oneşti din această ţară”.

Semnatarii motiunii mai sustin: „Nu doar că această guvernare a devenit ilegitimă prin minciună, dar a devenit un pericol real pentru oamenii şi firmele din această ţară. Iresponsabilitatea, prostia şi ticăloşia sunt puse împreună de Dragnea şi camarila sa într-o combinaţie letală, care nu poate conduce România decât spre dezastru”.

Parlamentarii semnatari mai susţin că PSD a preluat guvernarea cu o economie stabilă, cu perspective bune şi sănătoase şi a început să demoleze şi să improvizeze „o casă din chirpici”.

Citeste si: OUG privind impozitul de 1% pe cifra de afaceri sub 1 milion de euro ar putea fi modificata in Parlament

În textul documentului se mai arată: „Şi v-aţi trezit acum că puneţi proptele la proptele, legaţi cu sârmă unde trebuie să bateţi piroane, în loc de cărămizi folosiţi cartoane, nu mai înţelegeţi care e structura de rezistenţă şi loviţi la temelie… şi nu încetaţi să prezentaţi această cocioabă, care evident că stă să cadă, ca pe o mega-inginerie arhitecturală. Poate pe dumneavoastră, domnule Dragnea, domnule Tudose, vă umflă râsul în sinea voastră, gândindu-vă la ce potlogărie faceţi. Dar pe români îi umflă plânsul când se uită în buzunar şi constată că toate preţurile cresc, ratele la fel, salariile scad sau, în cel mai fericit caz, rămân aceleaşi, contribuţia la Pilonul II de pensii scade, iar impozitele şi taxele cresc”.

Potrivit semnatarilor, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au minţit angajaţii din sectorul public cu creşteri salariale de 25% care se dovedesc a fi „praf în ochi” şi nu au spus nimic în campania electorală despre mutarea contribuţiilor sau de „furtul de proprietate declanşat din Pilonul II de pensii”.

Parlamentarii PNL şi USR adaugă că actuala guvernare a bulversat pe toată lumea cu modificările aduse Codului fiscal. Ei completează: „Fără explicaţii clare, fără un studiu de impact, fără dialog şi susţinere din partea patronatelor şi sindicatelor, împotriva tuturor, aţi impus această harababură fiscală. Nici măcar parlamentarii care vă susţin din partea coaliţiei nu pot pune rămăşag că nu vor scădea salariile. E bomboana de pe colivă, după experimentul fiscal cu TVA split, prin care aţi băgat groaza în mediul de afaceri”.

Potrivit textului moţiunii, actuala guvernare a eliminat plafonarea contribuţiilor sociale, a plafonat indemnizaţiile pentru creşterea copilului, a reintrodus supraacciza la carburanţi, a majorat taxarea contractelor part-time.

Se mai precizeaza că puterea de cumpărare a românilor scade în plină creştere economică, preţurile la carburanţi au crescut cu 12% numai din august până în noiembrie, electricitatea s-a scumpit cu 7% în octombrie faţă de septembrie şi preţul la gaze urmează să crească cu 6%.

Parlamentarii PNL şi USR afirmă şi că Liviu Dragnea insistă să atace independenţa Justiţiei: „Domnule Dragnea, ar fi bine să înţelegeţi că românii nu acceptă şi nu vor accepta să dea liber la furat din bani publici prin companii cu acţiuni la purtător, după modelul de grup infracţional organizat Tel Drum, în spatele cărora sunt ascunse domenii imobiliare personale impresionante, anchetate de procurorii din România, Uniunea Europeană sau America de Sud. Domnule Dragnea, cu cât insistaţi să atacaţi independenţa Justiţiei, cu atât îi veţi convinge pe tot mai mulţi că, în realitate, urmăriţi doar închiderea propriilor dosare penale, iar demersul dumneavoastră va fi sortit eşecului. Ideea că PSD realizează o presupusă «reformă în Justiţie» este echivalentă cu un nonsens, e ca şi cum hoţii strigă hoţii”.

Potrivit textului moţiunii, dacă există un „stat paralel”, atunci acesta este patronat de liderii celor două partide aflate la guvernare: „Dacă există un stat paralel, domnule Dragnea, domnule Tăriceanu, acela este cu certitudine patronat de dumneavoastră. Este statul în care domnesc hoţia şi înşelăciunea, statul în care nu dumneavoastră trebuie să fiţi în slujba poporului, ci poporul şi instituţiile statului trebuie să vă fie supuse şi obediente. Domnule Dragnea, statul paralel este cel pe care dumneavoastră îl puneţi la cale, statul în care liderul partidului de guvernare este acuzat de organizarea unui grup infracţional, iar tripleta odioasă Florin Iordache – Eugen Nicolicea – Şerban Nicolae conduce asaltul la instituţiile judiciare pentru schimbarea şefilor de parchete şi închiderea dosarelor dumneavoastră penale”.

Semnatarii adaugă că actualul Executiv are cel mai mare număr de demnitari, miniştri, secretari de stat, şefi de agenţii, dar livrează „cel mai prost exerciţiu guvernamental”.

Parlamentarii PNL şi USR completează că demiterea Guvernului trebuie să ducă imediat şi automat la abrogarea ordonanţelor de urgenţă care au generat „haosul” fiscal şi să oprească atacul la independenţa Justiţiei.

Semnatarii moţiunii de cenzură solicită şi promovarea unui buget de stat pentru anul 2018 cu o pondere semnificativă a investiţiilor şi cu un nivel al deficitului substanţial sub 3%, precum şi reformarea instituţiilor şi companiilor care gestionează aceste investiţii publice.

Ei cer şi abandonarea oricăror proiecte de natură să afecteze independenţa Justiţiei ori menite să dilueze sau să dezincrimineze infracţiuni, iar Parlamentul, într-o colaborare instituţională cu Consiliul Legislativ, să pună ordine în legislaţie.

Reprezentanţii PNL şi USR le transmit parlamentarilor: „Vă cerem, prin urmare, să votaţi prezenta moţiune de cenzură cu responsabilitate. Vă cerem să vă gândiţi la ceea ce ar fi trebuit să fie exerciţiul guvernării şi cât de departe este faţă de ceea ce le-aţi spus oamenilor atunci când le-aţi cerut votul. Nu sunteţi nici parlamentarii lui Dragnea, nici ai lui Tudose, nu sunteţi proprietatea politică a vreunui baron ori grup de interese. (…)Vă îndemnăm să votaţi pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură şi retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că ştim că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriţi distrugerea economiei, încetaţi atacul la Justiţie, nu scoateţi România din Uniunea Europeană!”.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Related posts

Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca. Dodon a semnat decretul de retragere asa cum a promis

Delia Ion

Ce spune Tariceanu despre schimbarile anuntate de premierul Ciolos

Lucy Ionesco

PENSII SPECIALE: Ce se intampla cu legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult