Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot
Breaking NewsPolitica

Motiunea de cenzura nu s-a mai votat din lipsa de cvorum, unii parlamentari din PSD s-au imbolnavit inainte de vot

Sedinta Parlamentului in care trebuia dezbatuta si votata motiunea de cenzura pentru demiterea Guvernului Orban nu s-a mai tinut din cauza lipsei cvorumului. In sala au fost prezenti doar 226 de senatori si deputati, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu. cu toate ca PSD, initiaturul motiunii de cenzura, se baza pe prezenta a 250 de parlamentari.

Cei de la PNL, PMP si USR au anuntat ca nu vor participa la vot, in timp ce alesii UDMR au transmis ca vor participa la sedinta plenului, dar NU vor vota.

Astfel, votul si dezbaterea motiunii de cenzura nu au mai avut loc, dupa ce s-a facut apelul nominal al parlamentarilor si s-a constatat ca nu exista cvorum. Ciolacu a anuntat ca s-a inchis sedinta, deoarece au fost prezenti dor 226 de senatori si deputati, un numar insuficient, fiind necesara prezenta a 233 de deputati si senatori.

Demersul PSD de demitere in Parlament a Guvernului Orban a fost dejucat chiar de catre parlamentarii PSD, care, dupa ce au invocat diferite motive, nu au mai participat la dezbaterea si votul motiunii de cenzura.

Este vorba despre 5 parlamentari social-democrati. Trei dintre acestia si-au anuntat colegii ca sunt bolnavi, iar alti doi … nu au mai raspuns la telefoane.

PSD are 193 de senatori si deputati, PRO Romania are 24, ALDE are 7 parlamentari, iar noul partid al lui Dan Voiculescu, PPUSL, are 9 parlamentari. In total se puteau aduna 233 de de voturi, adica fix numarul minim necesar pentru adoptarea motiunii de cenzura si demiterea Guvernului Orban.

“Nu am putut proceda la supunerea la vot a ordinii de zi a sesiunii extraordinare”, a spus Ciolacu.

Motiunea initiata de PSD ar fi putut trece la limita, Opozitia bazandu-se pe 234 de parlamentari. Pentru a pica Guvernul Orban erau necesare 233 de voturi.

In ziua votarii nu au fost prezenti cei de la PNL,USR, PMP, UDMR, Minoritatile Nationale si sapte parlamentari de la PSD.

Senatorii PSD Carmen Dan si Roxana Paturca, precum si deputatii PSD Adrian Todor, Catalin Radulescu, Dan Ciocan si deputatii afiliati grupului PSD Marian Cucsa si Sorin Bota (Partidul Republican) au lipsit de la sedinta de luni.

Pe holurile Parlamentului unii deputati de la PSD au strigat ca lipsa de cvorum se datoreaza unui presupus blat intre PNL si PSD.

Atat liderul PSD, Marcel Ciolacu, cat si noul ales in functia de vicepresedinte, Sorin Grindeanu au afirmat ca cine va fi absent de la sedinta de vot a motiunii de cenzura va fi dat afara din partid.

 

 

Articole asemănătoare

Inscrierile la clasa pregatitoare si la gradinita vor fi realizate online in 2020. Evaluarea psihosomatica va fi inlocuita cu o declaratie pe proprie raspundere a parintilor

Lucy Ionesco

Plus, partidul lui Ciolos, isi alege propriul candidat la alegerile prezidentiale

Lucy Ionesco

Mihai Tudose spune ca indicele ROBOR nu avea cum sa mai scada si le recomanda jurnalistilor sa-l intrebe pe Isarescu despre sectorul bancar

Lucy Ionesco