Motiunea Opozitiei pe Sanatate a fost respinsa. Dragnea a votat, din greseala, pentru motiune

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 11, 2017 13:11

Motiunea Opozitiei pe Sanatate a fost respinsa. Dragnea a votat, din greseala, pentru motiune

Motiunea Opozitiei impotriva ministrului Sanatatii Florian Bodog, intitulata “PSD dauneaza grav sanatatii”, a fost respinsa, miercuri, de Camera Deputatilor. Liderul PSD a recunoscut ca a votat din greseala pentru motiune. Motiunea a inregistrat 149 “impotriva” si 94 de voturi “pentru”.

La ieşirea din sala de plen, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că din greşeală a votat pentru moţiune.

Semnatarii îi solicitau premierului Mihai Tudose demiterea ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, invocând criza vaccinurilor, nefinalizarea construcţiei unor spitale sau “farsa salariilor ca afară”. Potrivit acestora, mandatul lui Bodog a fost caracterizat de ezitări, de amânări şi de o lipsă totală de decizie.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, i-a cerut ministrului Sănătății să dea explicații în Parlament cu privire la acuzațiile de plagiat, afirmând că acesta ar trebui să se afle pe lista membrilor Guvernului care vor fi remaniați.
“PNL vă cere demisia domnule ministru al Sănătății și, în același timp, vă solicităm expres ca prima dumneavoastră explicație de la această tribună să fie referitoare la acuzațiile de plagiat. Nu puteți pleca din Parlamentul României până nu explicați dacă ați plagiat sau nu ați plagiat în lucrarea dumneavoastră de doctorat. Nu mai aveți niciun fel de autoritate în domeniul pe care îl conduceți, sunt copii care au murit cu zile în România și dumneavoastră nu aveți vocația răspunderii. Nimeni nu răspunde pentru fărădelegile din sănătate și credem că pe lista de remaniere a premierului Tudose, în cazul în care nu demisionați, ar trebui să vă aflați, domnule ministru al Sănătății, cu prioritate”, a declarat Raluca Turcan, în plen, la dezbaterea moțiunii simple pe Sănătate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.