15.2 C
România
25 octombrie 2020
Dan Sova a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul CT Govora. Decizia este definitiva
Politica

Motivarea CCR in cazul lui Dan Sova

Motivarea Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) în cazul lui Dan Șova a fost publicata, marti, urmand ca Senatul sa ia o hotărâre. Senatorii au votat majoritar în 25 martie 2015 pentru reținerea și arestarea colegului lor Dan Șova, dar Senatul a constatat că nu a fost cvorum. Prin urmare nu a fost semnată o hotărâre la momentul respectiv și Dan Șova a rămas liber.

În urma sesizării CCR, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a semnat hotărârea, prin care s-a decis că nu a fost cvorum și Dan Șova rămâne în libertate pentru că nu i s-a ridicat imunitatea, în luna aprilie. A fost atacată la CCR, pentru că așa cum prevede Constituția, decizia de ridicare a imunității se ia cu majoritate prezentă, nu calificată. La momentul votului pentru Dan Șova, la Senat nu fusese adoptată această prevedere din Constituție, care la Camera Deputaților funcționa.

CCR a transmis spre Monitorul Oficial decizia și motivarea deciziei prin care Hotărârea de respingere a solicitării DNA de încuviințare a arestării și reținerii senatorului PSD Dan Șova a fost respinsă.

Judecătorii CCR au decis:

„Admite sesizarea de neconstituţionalitate şi constată că Hotărârea Senatului nr.32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condițiile cerute de art.24 alin.(4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor și de art.173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a domnului senator Șova Dan –Coman, este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor art.76 alin.(2) din Constituţie. Decizia este definitivă şi general obligatorie. Decizia se comunică Senatului și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Stiri pe aceeasi tema

Legea privind organizarea si functionarea invatamantului dual nu a primit unda verde de la Iohannis

Ioana Badulescu

Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educatiei, presedintele Iohannis a semnat decretul de numire. Andronescu conduce pentru a patra oara invatamantul romanesc

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis se va pronunta cu privire la revocarea Laurei Codruta Kovesi dupa ce va primi motivarea DNA

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult