Motoarele economice ale Europei se inchid, Germania si Franta au anuntat ca vor intra in lockdown
Breaking News

Motoarele economice ale Europei se inchid, Germania si Franta au anuntat ca vor intra in lockdown

Ne incepem ziua cu vesti nu tocmai bune, motoarele economice ale Europei se inchid. Aseara, Germania si Franta au anuntat, ca vor intra in lockdown. Germania intra intr-un „lockdown” partial incepand de luni, iar Franta intra in carantina generala.

Nemtii vor intra intr-un lockdown partial pe intreaga durata a lunii noiembrie, cu baruri si restaurante inchise, insa scolile vor functiona in continuare.

La scurt timp, Emmanuel Macron a anuntat ca in Hexagon vor fi implementate masuri mai dure decat Germania: carantina generala.

Macron a anuntat carantina totala incepand de vineri si pana la 1 decembrie si a justificat decizia prin numar urias de infectari. Afacerile non-esentiale vor fi inchise, dar scolile vor ramane deschise timp de patru saptamani. Francezii vor avea voie sa iasa din casa pentru achizitionarea de bunuri esentiale, sa mearga la medic sau sa pentru miscare in aer liber.

„Virusul circula in Franta cu o viteza pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se afla acum pe pragul de alerta. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toti francezii, in ciuda polemicilor, in ciuda dificultatii deciziilor care trebuie luate. Imi asum pe deplin”, a spus presedintele francez, adaugand ca al doilea val „va fi mai greu, mai letal decat primul”.

Macron a subliniat insa ca alte tari europene, precum Spania, Irlanda si Olanda, au luat masuri „mai dure si mai devreme decat ale noastre”.

 

Stiri pe aceeasi tema

Noul Cod Fiscal a fost adoptat de Camera Deputatilor. Proiectul ajunge pentru a doua oara la Cotroceni

Cristiana Petrariu Bota

In Marea Britanie au fost confirmate alte doua cazuri noi de coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Darius Valcov a fost retinut de DNA, Dan Sova si-a pastrat imunitatea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult