7.6 C
România
17 octombrie 2021
Life

MUCENICI MOLDOVENESTI. Cea mai buna reteta de mucenici cu nuca de Sfintii 40 Mucenici

MUCENICI MOLDOVENESTI. Pe 9 martie sunt sarbatoriti Sfintii 40 de mucenici. Sarbatoarea este trecuta cu cruce neagra in calendarul Bisericii Ortodoxe. In aceasta zi, traditia spune ca se mananca mucenici sau sfintisori si se beau 40 de pahare de tuica. HotWeek va prezinta mai jos cea mai buna reteta de mucenici cu nuca sau mucenici moldovenesti cum li se mai spune.

INGREDIENTE PENTRU RETETA DE MUCENICI MOLDOVENESTI

Aluat: 1 kg de faina; 3 oua; 125 gr zahar; 450 ml lapte; 2 pliculete drojdie uscata /50 gr drojdie proaspata; 50 ml ulei
o lingurita sare; coaja de la o lamaie; 1 esenta de vanilie

Pentru sirop: 300 ml apa; 150 zahar; o esenta de lamaie; coaja de la o portocala

Pentru decor miere de albine si nuca macinata

CUM SE PREPARA RETETA DE MUCENICI MOLDOVENESTI

Se amesteca drojdia cu doua linguri de zahar si se adauga putin lapte apoi se adauga cate putina faina amestecand contiuu pana cand devine ca o smantana groasa, se acopera cu folie alimentara si se lasa sa creasca 15 minute, intre timp se pune faina intr-un lighean.

Iti recomandam si: RETETA CIORBA DE MUCENICI – Cum se prepara mucenicii muntenesti

Se amesteca ouale cu zaharul ramas, se incalzesta laptele, sa fie caldut nu fierbinte, peste faina se pune maiaua (drojdia crescuta), ouale batute cu zaharul, sarea, esentele, coaja de lamaie, si se incepe framantarea adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot laptele, la sfarsit se pune si uleiul, se acopera cu folie alomentara si se lasa la loc cald la dospit circa 1 ora.

Dupa o ora se iau bucati din aluat mari cam cat o minge de tenis e camp se face un sul lung si i se da forma de 8, se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se umpletava cu opturi din aluat se acopera din nou cu folie alimentara si se mai lasa la crescut inca 20-30 minute la loc cald, se ung cu ou batut cu putin lapte si apoi se baga la cuptor deja incalzit, se coc la foc moderat.

Siropul se pune pe foc apa cu zaharul si coaja de portocala si esenta de lamaie se fierbe apoi se lasa la racit, cand mucenicii calduti se ung cu sirop, eu i-am bagat doar cu fata repede in sirop si i-am scos imediat apoi ii ungeti cu miere si presarati nuca macinata

Stiri pe aceeasi tema

Guvernul din China ar ascunde numarul real al cazurilor de coronavirus. Cifra avansata de experti ar fi de 100.000

Cristiana Petrariu Bota

Giani din Las Fierbinti, de la film la realitate. Cum arata actorul in viata de zi cu zi

Bogdan

Rugaciunea „Tatal Nostru” va suferi modificari, au anuntat reprezentantii Conferintei episcopale din Italia

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult