21.1 C
România
26 septembrie 2022
Social

Multe produse straine vandute in Romania sunt expirate! Salamul se spala cu otet, la branza se schimba saramura

Majoritatea produselor alimentare din import care se vand in Romania sunt expirate, ceea ce confirma faptul ca Romania este o piata de mana a zecea! Nu o spunem noi, ci chiar ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, care a explicat procedurile folosite pentru ca produsele sa reintre in magazine ca si cum ar fi proaspete. 

Industria alimentara din Romania a fost implicata in mai multe scandaluri legate de calitatea produselor care se vand in magazinele din Romania, insa dezvaluirile facute de ministrul Agriculturii intrec orice imaginatie.

Astfel, Achim Irimescu a dezvaluit ca in Romania sunt cazuri in care salamul se spala cu otet, se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare. Problema cea mare este ca statul nu-si face datoria prin institutia cea mai indreptatita sa sanctioneze aceste grave nereguli: ANPC.

Potrivit ministrului Achim Irimescu, Romania este de fapt o piata de mana a zecea, unde producatorii straini aduc produse cu termene expirate.

Carnatii de Plescoi, novacul afumat din Tara Barsei si alte 12 produse romanesti asteapta sa fie certificate in Europa

„Romania este o piata de mana a zecea in care se aduc produse din strainatate cu termene expirate. Aici este o piata in care importatorii se orienteaza si aduc produse la sfarsit de termen de valabilitate sau chiar depasit. In Romania sunt cazuri in care salamul se spala cu otet, se schimba saramura la branza, iar branza se baga din nou la vanzare. Statul nu-si face datoria, ANPC-ul nu si-o face. Altii controleaza ce intra din Romania, noi de ce sa nu controlam ce primim de la altii?”, a afirmat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Foto: Gandul

Iti recomandam si: Produsele romanesti, discriminate in tara lor. Doar 30% din carnea si legumele din hipermarketuri sunt romanesti!

Salamul de Sibiu va putea fi produs de cinci firme romanesti pe baza retetei traditionale

Ce produse agroalimentare importa Romania? Primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare este ocupat în primul semestru al anului de carne, cu o valoare totală de aproape 300 milioane euro, urmată de furaje şi fructe. În cazul exporturilor, clasamentul este conduse detaşat de cereale, locurile următoare fiind rezervate tutunului şi seminţelor.

În rândul produselor importate de România se află şi lactatele, ouăle şi mierea, dar şi zahărul şi alte produse zaharoase.

La polul opus, din 10.000 de marfuri care se exporta intr-un an pe plan mondial, doar 36 provin din Romania. Ponderea exporturilor romanesti in totalul exporturilor mondiale este de 0,36%

Related posts

Gabriel Cotabita ar putea fi deconectat de la aparate

Lucy Ionesco

REZULTATE LOTO 16 MARTIE 2014. Fara castigatori la prima categorie!

Bogdan

Legea privind venitul minim garantat, promulgata de Iohannis. Cum va fi afectata piata muncii si mediul de afaceri de noile prevederi

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult