5.1 C
România
29 noiembrie 2021
Mihai Chirica: Unirea Principatelor este cea mai frumoasa realizare a poporului roman
Social Stiri locale

Municipiul Iasi face pasi spre digitalizare. Mihai Chirica: Transformarea digitala ne va permite sa ne adaptam la un mod de viata mai eficient si mai inteligent

Municipiul Iasi a semnat Declaratia privind o actiune comuna pentru incurajarea transformarii digitale durabile in orasele si colectivitatile din Uniunea Europeana. Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a precizat ca se fac pasi importanti in digitalizarea transportului public din oras si se lucreaza la proiecte care prevad digitalizarea parcarilor, a sigurantei cetatenilor, a asistentei medicale si a procesului educational.

„Transformarea digitala ne va permite sa ne adaptam la un mod de viata mai eficient si mai inteligent”, a afirmat Mihai Chirica, care a adaugat ca anul 2020 va fi cu siguranta marcat prin aparitia de dispozitive, masini si case mai inteligente.

De precizat ca declaratia privind actiunea comuna pentru incurajarea transformarii digitale durabile a fost lansata de institutiile europene cu scopul de a promova o modalitate europeana de transformare digitala si de a incuraja o dezvoltare durabila a serviciilor digitale pentru orase si comunitati.

Aceasta urmareste prioritatile locale ale oraselor si comunitatilor din economia globala a datelor. Semnaturile inaugurale au fost date la 10 decembrie 2019 la Oulu (Finlanda) de catre primarul orasului si ministrul eston al administratiei publice.

„Multe orase din Europa au avut initiative care au condus la solutii digitale, unele cu succes, altele ramanand la stadiul de proiect pilot. Prin semnarea si asumarea declaratiei propuse de Comisia Europeana toate nivelurile de guvernare din Uniunea Europeana isi vor uni fortele pentru a dezvolta solutii digitale care vor permite europenilor sa se bucure de o calitate mai buna a vietii. Cu fiecare an avansam tot mai mult in era digitala, iar 2020 va fi cu siguranta marcat prin aparitia de dispozitive, masini si case mai inteligente, ceea ce duce la o viata si munca mai inteligente.

In Municipiul Iasi gestionarea deseurilor a devenit mai ecologica si este urmarita de sisteme automate. De asemenea, facem pasi importanti in digitalizarea transportului public si ne-am propus ca in 2020 sa usuram interactiunea cetatenilor cu Primaria, punandu-le la dispozitie platforme electronice specializate. De asemenea, avem proiecte in ceea ce priveste digitalizarea parcarilor, a sigurantei cetatenilor, asistentei medicale si a procesului educational.

Transformarea digitala ne va permite sa ne adaptam la un mod de viata mai eficient si mai inteligent”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Reamintim ca Municipiul Iasi a castigat competitia Digital Cities Challenge si a semnat Declaratia de cooperare privind transformarea digitala si cresterea oraselor inteligente. De asemenea, Municipiul Iasi detine presedintia Retelei Open and Agile Smart Cities (OASC) Romania.

Declaratia a fost lansata de Comisia Europeana, Comitetul Regiunilor, Presedintia finlandeza a Uniunii Europene, EUROCITIES, Reteaua Open and Agile Smart Cities (OASC) si Reteaua europeana a laboratoarelor pentru modul de viata (ENoLL).

Stiri pe aceeasi tema

MPFM 18 NOIEMBRIE. Eliminarile incep sa lase urme in randul concurentilor

Bogdan

Avertisment in sanatate: Vor fi probleme cu plata salariilor in noiembrie si decembrie, pentru ca spitalele nu mai au venituri

Ioana Badulescu

Romanii care pleaca in strainatate pentru mai mult de 6 luni risca sa fie amendati daca nu trimit notificare la ANAF

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult