6.2 C
România
17 octombrie 2021
Muntele Templului din Ierusalim este cea mai contestata proprietate din lume
Turism

Muntele Templului din Ierusalim este cea mai contestata proprietate din lume

Muntele Templului este unul dintre cele mai importante locuri religioase din Vechiul Oras al Ierusalimului. Cea mai controversata si contestata proprietate imobiliara din lume, Muntele Templului e socotit sacru de crestini si de evrei deopotriva. Ambele grupuri sustin ca evenimentele istorice le dau drept de proprietate.

Muntele Templului este cel mai sfant loc in iudaism si al treilea in islam. Traditia islamica spune ca Mahomed a calatorit aici, la moscheea Al-Aqsa, in cunoscuta sa calatorie de noapte. Aceasta traditie este baza revendicarii palestiniene asupra Ierusalimului.

Arabii pretind ca Ierusalimul ar fi orasul islamic Al-Quds, dar nu exista nicio atestare istorica cum ca Mahomed ar fi trecut vreodata pe acolo. Armatele sale au ajuns acolo abia la cinci ani dupa moartea sa.

Orasul Ierusalim nu e mentionat niciodata in Coran, in timp ce in Biblia evreiasca apare de peste 600 de ori.

In timpul vietii lui Mahomed, acesta era un oras neinsemnat din Imperiul Bizantin. Era un oras crestin, fara nicio moschee.

Cand musulmanii au cucerit Ierusalimul, au ales sa-si zideasca moscheea pe Muntele Templului evreiesc, socotindu-l un pamant sfant. Acolo au construit Cupola Stancii si Al-Aqsa, numele fiind preluat din povestirea calatoriei de noapte din Coran.

Hallstatt, cel mai frumos oras din Austria si cel mai vechi asezamant din Europa. FOTO

Cativa eruditi musulmani estimeaza constructia moscheei in jurul anului 690. Mahomed a murit in 632. Cum e posibil ca acea calatorie sa-l duca intr-o moschee din Ierusalim care n-a fost construita decat dupa moartea sa?

Coranul nu mentioneaza Ierusalimul, dar spune ca Mahomed ar fi zburat in vis spre Al-Aqsa, care inseamna locul cel mai indepartat.

Primii eruditi islamici au interpretat aceasta ca fiind un loc ceresc sau curtea lui Allah. Lucrul acesta s-a schimbat pe masura ce islamul a devenit o forta politica.

In timpul cruciadelor, un general musulman, Saladin, a schimbat traditia islamica pentru a intari revendicarea musulmanilor asupra orasului. El a declarat ca Mahomed a zburat nu in cer, ci la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.

Muntele templului, al 3-a cel mai sfant loc din islam

Astazi, Muntele Templului este al treilea cel mai sfant loc din islam, dupa orasele arabe Mecca si Medina.

Musulmanii cred ca odata ce revendica o bucata de pamant, aceasta apartine islamului pentru veci. Totusi, la inceputul secolului al XX-lea, liderii islamici au recunoscut istoria evreiasca a Muntelui Templului.

Palatul regal din Mamaia, locul iubit de Regina Maria. FOTO

In 1924, Consiliul Suprem Islamic din Ierusalim a publicat un pamflet turistic despre Muntele Templului. Acesta spune ca identitatea locului ca fiind locul Templului lui Solomon este dincolo de orice disputa. Potrivit credintei generale, acesta e si locul pe care David a construit un altar Domnului.

Pamfletul descrie de asemenea camera subterana numita de cruciati ca grajdurile lui Solomon. Ea dateaza probabil inca din timpul constructiei Templului lui Solomon.

DESCOPERA FRANTA! Chateau d’Alteville, o bijuterie rurala din nord-estul Frantei. Locul ideal pentru romantici! VIDEO

In 1927, un cutremur puternic a avariat moscheea. In timpul renovarilor, arheologii au analizat structura. Ei au gasit barne de cedru din Liban si din Cipru datand din secolul al IX-lea i.H., din vremea imparatului Solomon, care a folosit aceste materiale pentru a construi primul templu
evreiesc.

Sapaturile au scos la iveala si o baie evreiasca din cel de-al doilea templu si un mozaic care se crede a fi dintr-o biserica bizantina.

Sursa: alfaomega.tv

Stiri pe aceeasi tema

Cascada Bigar a inghetat. FOTO – VIDEO cu sloiurile uriase de gheata

Cristiana Petrariu Bota

Vouchere pentru vacanta! Legea care ii obliga pe angajatori sa dea vouchere pentru concediu, adoptata de deputati

Cristiana Petrariu Bota

Gala Femeilor Solidare sprijina Plaja Terapeutica, prima plaja din Europa pentru persoanele cu dizabilitati, care se va deschide la Constanta in 2018

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult