-0.9 C
România
17 ianuarie 2022
Social

Musulmanii din Romania, semnal de alarma privind propaganda radicala din lacasurile de cult neavizate

Reprezentantii cultului musulman si ai formatiunilor politice care ii reprezeinta pe turcii si tatarii din Romania trag un semnal de alarma privind posibilitatea ca in lacasurile de cult neavizate sa se faca propaganda radicala.

Muftiatul Cultului Musulman din Romania, Uniunea Democrata a Tatarilor Turco – Musulmani din Romania si Uniunea Democrata Turca din Romania solicita autoritatilor din tara noastra, prin intermediul unui comunicat de presa, „ca in aceasta perioada tensionata la nivel international sa acorde o mai mare atentie problemelor cu care se confrunta si comunitatea musulmana din Romania si care odata scapate de sub control ar putea avea repercusiuni asupra intregii societati.Este vorba despre existenta, pe teritoriul Romaniei, a lacasurilor de cult musulman in care se propaga idei religioase necunoscute, lacasuri care nu au avizul Muftiatului Cultului Musulman din Romania.”

Reprezentantii comunitatii musulmane spun ca au discutat despre „pericolul” reprezentant de aceste lacasuri neautorizate si cu parlamentarii si ca sustin inchiderea lor, urmand „modelul din Marea Britanie, acolo unde lacasurile in care se propaga fundamentalismul sunt inchise.”

De asemenea, ei cer „reglemenatarea legislativa a infiintarii si functionarii lacasurilor de cult cu precadere a celor Islamice. Consideram ca orice lacas de cult, indiferent de confesiune, trebuie sa fie avizat de cultul caruia ii apartine si de alte institutii abilitate ale statului. In aceeasi masura, personalul care oficiaza slujbe ar trebui sa fie avizat atat de cultul respectiv, cat si de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice din cadrul Guvernului Romaniei. Astfel, vom evita situatiile in care anumiti cetateni straini sau romani isi asuma statutul de reprezentanti ai comunitatii musulmane, vorbesc in numele acesteia si oficiaza slujbe, ignorand institutiile abilitate ale statului roman.”

„Departe de noi gandul de a crea panica sau de a ne evidentia in vreun fel in spatiul public in aceasta perioada si asa destul de agitata. Cu toate acestea, ne vedem obligati sa semnalam aceste derapaje pentru a nu ajunge in situatii similare celei din Franta. Nu vrem ca asupra unor comunitati istorice, precum cea turca si tatara din Romania, care si-au castigat un respect deosebit in Romania si care sunt parte a mozaicului etnic dobrogean, sa planeze suspiciuni sau, mai rau, sa fie marginalizate si chiar stigmatizate.

Profitam de aceasta ocazie pentru a face un apel la cultele recunoscute oficial si la autoritatile administratiei publice locale sa ne ajute sa identificam toate lacasurile de cult Islamic existente pe teritoriul Romaniei.

Orice alte voci care vin cu diferite opinii privind strategia de promovare a Religiei Islamice pe teritoriul Romaniei nu numai ca nu sunt avizate, dar nu au nici studiile de specialitate in domeniul teologiei islamice, iar cel mai grav fapt este ca nu isi vor asuma esecul in cazul unui eveniment similar cu cel din Franta”, se incheie comunicatul de presa.

Stiri pe aceeasi tema

Cutremur de 4.1 in Vrancea in dupa-amiaza zilei de 29 septembrie

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE LOTO 5 DECEMBRIE 2013: NU AU FOST MARI CASTIGATORI LA 6 DIN 49, JOKER SI 5 DIN 40

Bogdan

Persoanele cu venituri, altele decat din salarii, pastreaza calitatea asigurat in sanatate pana pe 15 martie 2019

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult