4.6 C
România
28 februarie 2021
Codul Penal, adoptat de Senat. Proiectul va primi vot final la Camera Deputatilor
Politica

N-au mai rezistat! Senatorii au votat pensiile speciale pentru primari, viceprimari si presedinti de consilii judetene

Imediat ce au scapat de alegerile locale, alesii n-au mai rezistat si au dat unda verde la pensiile speciale. Senatul a adoptat, marti, proiectul privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene.

Proiectul privind pensiile speciale ale alesilor locali a fost adoptat cu 101 voturi pentru, 6 abtineri si un vot impotriva. In acest caz, Senatul este for decizional.

Aleșii locali vor primi pensii speciale după un mandat întreg. Nu vor beneficia de această pensie cei care au fost condamnați definitiv cu executare în exercitarea funcției de ales local, primar, viceprimar, președinte de consiliu județean și vicepreședinte de CJ. Nu se pot cumula pensia de ales local și cea de parlamentar. Legea va intra în vigoare din ianuarie 2017, iar banii pentru pensiile aleșilor locali vor fi acordați de la bugetele locale.

Curtea Constituţională a admis, la începutul anului, contestaţia Guvernului Cioloş privind constituţionalitatea legii privind pensiile aleşilor locali. Curtea a invocat faptul că nu este indicată sursa de finanţare, dar a arătat şi că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, simplii consilieri locali şi judeţeni fiind exceptaţi de la lege.

Stiri pe aceeasi tema

Rovana Plumb va candida la functia de presedinte al Consiliului National al PSD

Corina Alexandru

Europarlamentar PSD: Statele europene care se opun aderarii Romaniei la Spatiul Schengen ne discrimineaza si ne produc pierderi economice

Ioana Badulescu

Premierul Ciolos recunoaste ca ministrul Agriculturii s-a grabit acuzand Lactate Bradet

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult