Nantes este Capitala Europeana a Inovarii in 2019, a anuntat Comisia Europeana
IT/Stiinta

Nantes este Capitala Europeana a Inovarii in anul 2019, a anuntat Comisia Europeana

Nantes este Capitala Europeana a Inovarii in anul 2019! Orasul Nantes de pe Valea Loarei a fost desemnat Capitala Europeana a Inovarii in 2019, a anuntat astazi Comisia Europeana, in cadrul Zilelor Europene de Cercetare si Inovare.

Titlul a fost acordat pentru recunoasterea capacitatii deosebite a orasului din nord-vestul Frantei de a valorifica inovatia. Nantes a primit si un premiu in valoare de 1 milion de euro finantat prin programul de cercetare si inovare al UE, Orizont 2020.

Celelalte cinci orase clasate sunt Anvers (Belgia), Bristol (Marea Britanie), Espoo (Finlanda), Glasgow (Marea Britanie) si Rotterdam (Olanda), fiecare primind cate 100.000 de euro pentru a-si promova si extinde practicile de inovare.

Carlos Moedas, comisar pentru Cercetare, Stiinta si Inovare, a declarat: „Orasele europene arata lumii cum sa combine inovatia pentru a imbunatati rezistenta urbana si sustenabilitatea cu procesele democratice inclusive si guvernarea deschisa. Nantes se evidentiaza ca un excelent exemplu al modului in care un oras isi poate angaja cetatenii in abordarea provocarilor precum eficienta energetica, imbatranirea populatiei, transformarea digitala si incluziunea sociala. Asa functioneaza inovatia in beneficiul cetatenilor”.

Johanna Rolland, primarul orasului Nantes si presedintele Nantes Métropole, a declarat: „Inovatia pentru toti este in centrul politicilor noastre. Sunt onorata sa primesc premiul European Capital of Innovation 2019. Pentru mine, aceasta este recunoasterea calitatii dialogului nostru cu cetatenii si a dinamismului ecosistemului nostru de inovatie metropolitana”. 

Nantes a dezvoltat o viziune si o practica de guvernare deschisa, cu un dialog constant cu cetatenii, asociatiile de profil si expertii. De asemenea, Nantes se afla in plina expansiune digitala, ceea ce ajuta la dezvoltarea si implementarea politicilor publice.

Stiri pe aceeasi tema

Succes la Bruxelles! Romania va gazdui viitorul centru CYBER al UE

Cristiana Petrariu Bota

Eduard Draguleasa, SEO specialist: Pandemia ne-a dat o lectie tuturor, mai ales afacerilor care nu credeau in online

Cristiana Petrariu Bota

Stephen Hawking pleaca din lumea noastra cu unele secrete, spune la RFI Alexandru Mironov

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult