2.6 C
România
20 octombrie 2021
Economie

NASA: Colapsul economic este destul de aproape!

De mai multe ori a fost auzita sintagma „sfarsitul lumii”, majoritatea dintre noi inchipuindu-ne ca transpunerea acestia, in realitate, inseamna un cataclism natural, de mare intensitate, care ar duce la imposibilitatea continuarii vietii, pe pamant, in forma pe care o cunoastem noi azi.

Un studiu finantat chiar de NASA a evidentiat faptul ca sfarsitul civilizatiei actuale ar putea veni, totusi, in urma unui colaps financiar de proportii uriase care va fi produs de elitele economice modiale, modul in care acestea conduc afacerile fiind unul falimentar, pe durata lunga de timp.

Instabilitatea economica, in continua crestere, si presiunea uriasa exercitata asupra asupra resurselor limitate ale Terrei vor avea ca finalitate prabusirea civilizatie moderne, studiul concluzionand ca acest lucru se va intamla in cateva zeci de ani.

Autorii raportului au constatat ca lucrurile vor degenera foarte rapid, chiar si in cazul in care sunt luate in considerare cele mai conservatoare estimari.

Raportul face trimitere la prabusirile din trecut ale unor civilizaţii dominante foarte sofisticate – asa cum a fost, spre exemplu, civilizaţia romana. Expertul in matematica aplicata Safa

Motesharri explica faptul ca ”procesul de ridicare si prabusire reprezinta de fapt un ciclu recurent in istorie”.

Studiul a fost realizat de o echipa formata din matematicieni, sociologi, istorici si economisti, si a fost finantat de Centrul Spatial Goddard al NASA.

Safa Motesharri a trecut in revista factorii care pot conduce la prabusirea civilizatiei, de la cresterea populatiei planetei pana la schimbarile climatice, si a descoperit ca atunci cand acesti factori converg, societatea moderna se poate prabusi din cauza ”penuriei de resurse” si a ”stratificarii economice a societatii in elite si mase.”

In raport se precizeaza insa ca acest scenariu al colapsului social este inca evitabil, iar oamenii de stiinta lanseaza un apel la adresa elitelor economice si politice ale lumii, cerându-le sa restabileasca echilibrul economic.

”Colapsul poate fi evitat iar populatia poate ajunge la un echilibru daca rata de consum a resurselor naturale pe cap de locuitor este redusa la un nivel sustenabil si daca aceste resurse vor fi distribuite in societate intr-un mod cât mai echitabil”, arataa autorii acestui studiu.

Stiri pe aceeasi tema

SALARIZARE 2017 – 2018. Noua lege a salarizarii este aproape gata. Salariile vor fi majorate de la 1 iulie

Ioana Badulescu

Noua Lege a salarizarii are cel putin 10 variante. Ordonanta prevedea cresteri doar pentru cei din partea de jos a grilei de salarizare

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA PREVENTIEI. Anunt important pentru toate firmele din Romania. ANAF si ITM schimba foaia cu agentii economici

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult