9.1 C
România
27 noiembrie 2021
Social Turism

Nava-scoala „Mircea“ se afla in Spania in traditionalul mars international de instructie

Nava-scoala „Mircea“, se afla, de la inceputul lunii mai, in traditionalul mars international de instructie. Bricul, care se afla de 80 de ani in serviciul Marinei Militare Romane, a fost in Hamburg, portul unde a fost construit, iar la intoarcerea in portul Constanta va urma traseul efectuat in urma cu opt decenii.
 
„Bricul Mircea” este un velier cu trei catarge, construit in anii 1938-1939, la Santierul Naval „Blohm und Woss” din Hamburg, Germania, care a inlocuit prima Nava Scoala Bricul Mircea, distrusa in timpul primului razboi mondial.
 
In Spania, velierul va putea fi vizitat astazi de publicul larg la dana situata langa Moll Espanya, intre orele 10.00-13.00 si 15.00-18.00.
 
Velierul se va afla in portul Almeria (Spania), in perioada 25 – 26 mai, pentru ca membrii echipajului sa isi poata exercita dreptul la vot, in contextul alegerilor pentru Parlamentul European.
 
Nava-Scoala „Mircea” se va intoarce acasa miercuri, 7 august, dupa trei luni de pregatire a viitorilor marinari militari romani si straini.

Stiri pe aceeasi tema

Biografie Tatiana Niculescu Bran – Cine este purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Vama Nadlac a fost inchisa, dupa ce sistemul informatic s-a defectat

Cristiana Petrariu Bota

Cascada Bigar din Caras Severin. FOTO-VIDEO cu cea mai frumoasa cascada din lume

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult