Nava-scoala „Mircea“ se afla in Spania in traditionalul mars international de instructie

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 22, 2019 16:08

Nava-scoala „Mircea“ se afla in Spania in traditionalul mars international de instructie

Nava-scoala „Mircea“, se afla, de la inceputul lunii mai, in traditionalul mars international de instructie. Bricul, care se afla de 80 de ani in serviciul Marinei Militare Romane, a fost in Hamburg, portul unde a fost construit, iar la intoarcerea in portul Constanta va urma traseul efectuat in urma cu opt decenii.
 
“Bricul Mircea” este un velier cu trei catarge, construit in anii 1938-1939, la Santierul Naval “Blohm und Woss” din Hamburg, Germania, care a inlocuit prima Nava Scoala Bricul Mircea, distrusa in timpul primului razboi mondial.
 
In Spania, velierul va putea fi vizitat astazi de publicul larg la dana situata langa Moll Espanya, intre orele 10.00-13.00 si 15.00-18.00.
 
Velierul se va afla in portul Almeria (Spania), in perioada 25 – 26 mai, pentru ca membrii echipajului sa isi poata exercita dreptul la vot, in contextul alegerilor pentru Parlamentul European.
 
Nava-Scoala “Mircea” se va intoarce acasa miercuri, 7 august, dupa trei luni de pregatire a viitorilor marinari militari romani si straini.
loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.