Neculai Ontanu
Politica

Neculai Ontanu, in puscarie pentru urmatoarele 30 de zile dupa denuntul lui Cristi Borcea

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), dupa ce ieri s-a amanat pronuntarea deciziei in privinta cererii DNA de arestare.

Neculai Ontanu este acuzat de luare de mita intr-un dosar cu retrocedari ilegale. Procurorii l-au acuzat ca ar fi acceptat, sub forma de mita, doua terenuri in valoare de 4.2 milioane de euro. Cel care l-a denuntat Directiei Anticoruptie este Cristi Borcea.

In acest dosar, procurorii anticorupție au dispus continuare urmăririi penale față de o avocată din Baroul București, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani.

Ce acuzatii i se aduc lui Neculai Ontanu:

„ Din ordonanțele întocmite de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Onțanu, primarul Sectorului 2 București, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991.

Neculai Ontanu a fost retinut de DNA pentru luare de mita in cazul restitutirii unor terenuri

Valeriu Steriu, dupa retinerea lui Ontanu: Urmarim situatia. Congresul UNPR se va desfasura in conditii normale

După emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Onțanu a primit o suprafață totală de teren de 1.500 mp, situată pe strada Barbu Văcărescu, care a fost transferată de către denunțător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare – cumpărare fictive către suspecta Radu Loredana Claudia și o altă persoană, interpuși indicați de edil.

În baza acestei solicitări, la data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia.

Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

În contractul încheiat cu suspecta Radu Loredana Claudia a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului.

În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu Neculai, la indicația acestuia.

Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive.

Inculpatului și suspectei li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

La data de 24 martie 2016, inculpatul Onţanu Neculai urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mentioneaza DNA.

Stiri pe aceeasi tema

Elena Udrea, despre atentatele de la Bruxelles: Cine raspunde, Merkel, Hollande, Faymann?

Cristiana Petrariu Bota

Mandatul primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, se suspenda daca se decide arestarea preventiva

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis, dupa atacul din Afganistan soldat cu ranirea a opt militari romani: Le urez insanatosire grabnica si multa putere

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult