Nestle inchide fabrica de la Timisoara, elvetienii isi muta productia in Ungaria

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 11, 2019 20:31

Nestle inchide fabrica de la Timisoara, elvetienii isi muta productia in Ungaria

Gigantul elvetian Nestle isi inchide fabrica de la Timisoara, singura dealtfel pe care o detine in Romania, anunta Ziarul Financiar.Unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala a bunurilor de larg consum isi va muta productia in Ungaria.

Compania precizeaza ca deruleaza negocieri cu sindicatele si recunoaste ca inchiderea fabricii din Timisoara a fost o decizie extrem de dificila. Napolitanele Joe sunt cel mai cunoscut produs alimentar pe care Nestle il realizeaza la Timisoara, insa acestea nu vor disparea de pe piata, urmand ca productia lor sa fie mutata integral in Ungaria.

„Am initiat procesul de inchidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, au declarat pentru ZF oficialii Nestle.

„Inchiderea unitatii de productie din Timisoara este o decizie extrem de dificila, luata dupa analize amanuntite si dupa implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé isi desfasoara activitatea pe o piata care trece printr-o perioada de schimbari rapide, caracterizata de noi tipare de consum si deficit de munca, intr-un mediu competitiv. Analizam toate optiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor nostri. Prioritatea noastra consta in atenuarea acestei schimbari in raport cu angajatii nostri”, a declarat Leszek Wacirz, Country Manager Nestle Romania, pentru profit.ro.

Publicatia mentioneaza ca grupul elvetian are, in total, in Romania circa 900 de salariati, din care circa 400 la fabrica din TImisoara.

Nestle a intrat pe piata din Romania in 1995, explica adevarul.ro. Grupul elvetian are in total in Romania circa 900 de salariati, din care circa 400 la fabrica din TImisoara. Nestle comercializeaza pe piata din Romania produse pentru copii, cereale si batoane, produse culinare, cafea si bauturi, napolitane si ciocolata, hrana pentru animale si inghetata.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.