Nicolae Badalau le-a trimis o scrisoare membrilor PSD in care afirma ca democratia in partid a fost suspendata
Politica

Nicolae Badalau le-a trimis o scrisoare membrilor PSD in care afirma ca democratia in partid a fost suspendata

Presedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, le-a trimis tuturor membrilor partidului o scrisoare in care sustine ca democratia in partid a fost suspendata, o eroare care trebuie asumata de conducerea social-democrata. Scrisoarea lui Badalau va fi discutata in urmatorul Comitet Executiv al PSD de la sfarsitul lunii ianuarie, care se va desfasura la Iasi.

„Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democraţiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie să ne-o asumăm: PSD şi-a demis propriul guvern prin moţiune de cenzură, decizii economice majore, precum impozitul pe gospodărie, au fost anunţate şi apoi abandonate, fluiditatea schimbării în funcţiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern să poată cu adevărat performa, nu toţi cei care au devenit miniştri erau cunoscuţi în partid sau recunoscuţi profesional în domeniile respective pentru a merita un loc în guvern. Toate acestea slăbesc încrederea cetăţenilor în partidul nostru, iar cauza principală este tocmai şubrezirea democraţiei interne”, se arată în scrisoarea pentru membrii PSD.

„Credibilitatea şi eficienţa guvernării le putem câştiga doar prin renaşterea democraţiei interne, prin dialog onest, transparenţă şi responsabilitate. Primul pas este să considerăm legitime şi opiniile cu care nu suntem de acord, să abandonăm iluzia falselor imunităţi. Pasul al doilea este punerea în funcţiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectivă a partidului”, adaugă Bădălău.

După ședința Comitetului Executiv Național al PSD, Bădălău a spus că a prezentat o propunere de proiect politic pentru 2018.

„În anul 2019 avem două rânduri de alegeri şi sunt extrem de multe lucruri. Le-am scris acolo, dacă o să analizaţi, o să vedeţi că este un lucru bun”, a spus nr. 2 din PSD.

Atât Bădălău, cât și președintele PSD, au spus că documentul va fi discutat la următorul CExN al partidului, la finalul lunii ianuarie.

Sursa: Digi 24

Stiri pe aceeasi tema

Alexandru Baisanu, vicepresedinte ALDE: Atacul PNL si USR la adresa televiziunii publice nu reprezinta altceva decat cenzura

Ioana Badulescu

Teodor Melescanu isi da demisia de la MAE, dupa 8 zile de mandat

Cristiana Petrariu Bota

Alina Gorghiu acuza PSD si ALDE ca au ales o cale teatrala de a desecretiza protocoalele SRI

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult