Nicolae Banicioiu
Politica

Nicolae Banicioiu a ramas fara imunitate parlamentara. Fostul ministru al Sanatatii este investigat de DNA pentru suspiciuni de coruptie

Deputatii au dat un vot covarsitor, marti, pentru ridicarea imunitatii parlamentare lui Nicolae Banicioiu. Fostul ministru al Sanatatii a ramas fara imunitate parlamentara, dupa ce 202 deputati au votat „pentru”, iar 12 „impotriva”. De la grupul parlamentar Pro Europa a votat doar Adrian Radu Pau.

Anterior, social-democratii si liberalii au anuntat ca vor vota la vedere in favoarea cererii DNA de ridicare a imunitatii parlamentare.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a recomandat plenului ridicarea imunitatii deputatului Nicolae Banicioiu, fost ministru in Guvernul Ponta, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta si luare de mita.

Procurorii au cerut Camerei Deputatilor ridicarea imunitatii pentru Nicolae Banicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mita si trafic de influenta pe langa ministrul Sanatatii din acea perioada.

Procurorii fac o investigatie care vizeaza suspiciuni de coruptie in contextul comercializarii de bunuri de uz medical catre spitalele publice din Bucuresti si judetul Ilfov, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputatilor, miercurea trecuta, o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA in vederea exercitarii dreptului de a cere urmarirea penala fata de deputatul Nicolae Banicioiu, fost ministru. Faptele de care este acuzat s-ar fi petrecut in perioada 2012-2014 si 2014-2015, cand Banicioiu a fost ministru.

 

Articole asemănătoare

Ce spune Tutuianu despre posibilitatea demisiei senatoarei Ecaterina Andronescu din PSD, dupa ce a participat la un eveniment al partidului lui Victor Ponta

Ioana Badulescu

Ramona Manescu (PPE) atrage atentia asupra coalizarii euroscepticilor in Parlamentul European

Lucy Ionesco

Mesaj de Paste de la Victor Ponta: Urez tuturor romanilor sarbatori pascale pline de bucurie

Lucy Ionesco