19.5 C
România
25 septembrie 2023
Economie

Nicolae Cinteza, sef in cadrul BNR, acuzat de Ilie Carabulea ca a devalizat Banca Carpatica

Scandal urias la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Nicolae Cinteza, seful Directiei de Supraveghere din BNR, este acuzat de Ilie Carabulea ca a devalizat Banca Carpatica, impreuna cu trei directori ai bancii, prejudiciul ridicandu-se la 1.5 milioane de euro.

Omul de afaceri Ilie Carabulea i-a facut plangere penala de abuz in serviciu lui Nicolae Cinteza, seful Directiei de Supraveghere din BNR. Motivul? Acesta ar fi permis devalizarea Bancii Carpatica.

Totodata, Ilie Carabulea a depus plangere la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si impotriva celor trei directori ai Carpatica. Carabulea acuza un prejudiciu de 1.5 milioane de euro.

Avocatul lui Ilie Carabulea, Cătălin Dancu, a spus marți, la Antena 3, că a depus plângere penală împotriva lui Nicolae Conteză, pentru că au date oficiale, cifre și corespondențe, potrivit cărora prezentantul nu a luat nicio măsură pentru a opri ”jaful de la Banca Carpatica”.

”Avem documentele oficiale, date, cifre, corespondență prin care Cinteză, deși cunoaștea situația gravă din bancă, putea, dar nu a luat nicio măsură legală pentru a opri acest jaf din Banca Carpatica. Rapoartele care au fost transmise și lui Cinteză au fost făcute de departamentul Antifraudă al Băncii Carpatica la solicitarea BNR”, a spus avocatul Cătălin Dancu, marți, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

De asemenea, ”avem documente și dovezi că timp de un an, Cinteză a fost informat despre aceste scurgeri de bani, cheltuieli abuzive făcute de conducerea și nu a luat nicio măsură”, susține Dancu.

Mai mult, Nicolae Conteză l-ar fi amenințat de Ilie Carabulea și pe fiul acestuia, pentru a-i determina să plece din acționaritul băncii, mai susține apărătorul lui Carabulea.

Related posts

LEGEA PREVENTIEI, pusa in dezbatere publica, se va aplica pentru sanctiunile prevazute de Codul fiscal, Legea contabilitatii sau Codul muncii

Lucy Ionesco

ANAF a transmis un avertisment pentru contribuabili privind situatia fiscala personala

Ioana Badulescu

Legea 284/2010 a salarizarii unice va fi modificata de Guvern

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult