6.7 C
România
19 octombrie 2021
Breaking News

Nicolae Manolescu: Marian Munteanu a facut declaratii pro-legionare fatise. Ar fi o catastrofa de primar

Desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Capitalei este „cel puţin neinspirată”. O spune la RFI criticul literar Nicolae Manolescu. El declară că i se pare „ciudat să afirmi că Marian Munteanu este un dulce copil nevinovat” şi susţine că fostul lider al studenţilor, care „a făcut declaraţii pro-legionare făţişe” ar fi probabil „o catastrofă” de primar.

Pentru Nicolae Manolescu, desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primăria Capitalei este neinspirată: „Mi se pare cel puţin neinspirată această numire, această propunere de candidatură. Îl cunosc de mult timp pe Marian Munteanu, l-am avut student, a dat cu mine un examen în anul Revoluţiei, când pe la cursuri nu prea trecea, era o perioadă euforică. După aceea, el era şeful Ligii Studenţilor şi au avut câteva revendicări să zic minore şi contradictorii, de exemplu ca 30% din membrii Senatului să fie studenţi. Eu am fost două luni sau cam aşa ceva rector în timpul ăla şi am constatat că degeaba cereau participare la Senat, pentru că nu veneau, de fapt, trebuia să mă duc după ei să-i atrag de fiecare dată, ca să avem cvorum. Sau voiau să nu se mai dea concurs de admitere, în acelaşi timp să fie repartizări obligatorii, ceea ce nu se putea”.

Criticul literar susţine că există dovezi „nenumărate” care atestă că Marian Munteanu a făcut declaraţii pro-legionare: „Marian Munteanu a făcut nişte declaraţii pro-legionare făţişe. Au reapărut în presă chiar zilele trecute, le ţin foarte bine minte. Ceea ce mă uimeşte pe mine este că liderii PNL continuă să spună că nu există dovezi împotriva lui Marian Munteanu şi că este doar un zgomot de presă. Cum să nu existe dovezi? Sunt nenumărate dovezile (…). Mi se pare ciudat să continui să afirmi că Marian Munteanu este un dulce copil nevinovat”.

Citeste si: PNL l-ar putea retrage pe Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei – Surse

IPP cere PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Capitalei

„Nu e nimic liberal în concepţia lui Marian Munteanu”

Nicolae Manolescu e de părere că „nu e nimic liberal în concepţia lui Marian Munteanu, deşi după părerea mea nu are de fapt nici o concepţie (…). Nu-i nimic liberal, nu-i nimic democratic. Degeaba spune el acum că totdeauna a susţinut valorile democratice. El a fost un anticomunist de primă oră, e adevărat, dar şi un membru al Partidului Comunist de ultimă oră, până în ultimul moment era activ la Partidul Comunist, el fiind ceva mai mare decât generaţia lui, avea 26-27 de ani, dacă nu mă înşel, la Revoluţie. Deci nici vorbă de convingeri democratice sau liberale la Marian Munteanu (…). Sigur că mulţi români au fost membri PCR, dar nu toţi şi-au schimbat blana de lup cu una de oaie după Revoluţie, adică unii dintre ei au avut bun simţ. El trecea drept mare dizident”.

Criticul literar se întreabă dacă „s-a cerut totuşi vreo lămurire în ce priveşte activitatea lui Marian Munteanu”: „Ce-a făcut el în perioada rămasă puţin în umbră dintre candidatura pe partidul lui Măgureanu şi momentul actual când a făcut asociaţia, fundaţia cu pricina şi s-a oferit să candideze pentru liberali? Există nişte puncte obscure acolo. Nimeni n-a întrebat, nimeni n-a cercetat ce-a făcut el în timpul ăsta, din ce-a trăit? E posibil să aibă vreo slujbă pe undeva, nu ştiu. N-am văzut un CV al lui”.

Iti recomandam si: Presedintele Iohannis anunta ca nu l-a impus pe Marian Munteanu conducerii PNL

Ludovic Orban, vizat de un nou dosar penal. DNA il ancheteaza in dosarul Transalpina

„El a început prin a spune că reprezintă societatea civilă. În ce fel, care societate civilă, despre ce e vorba? A avut vreodată o atitudine de vreun fel anume în sprijinul în primul rând al Bucureştiului? Nimic, n-am auzit nimic”, afirmă Nicolae Manolescu.

„Doamna Alina Gorghiu care era foarte copilă la Revoluţie nu ştie aceste lucruri, e de înţeles. Domnul Blaga, care era deja o figură în FSN se face că nu ştie” despre trecutul lui Marian Munteanu, mai declară criticul literar.

„Probabil ar fi o catastrofă de primar”

Nicolae Manolescu e de părere că dacă Marian Munteanu va fi ales primar, va fi o catastrofă: „Problema este ce va face el, dacă va fi ales primar, pentru că n-are nici o competenţă, n-a făcut niciodată nimic asemănător. Ce va face? Probabil ar fi o catastrofă, Dumnezeule, Doamne, iartă-mă, nu cred că poate face ceva, nu-l văd făcând ceva! Asta este practic a doua funcţie în stat, ca număr de alegători, de pildă, primarul general al Capitalei vine după preşedinte imediat. Bucureştiul are cel mai mare buget din toate, mai mult decât Ministerul Învăţământului, decât ministerul armatei”.

Nicolae Manolescu declară că dulapurile de astăzi sunt pline cu schelete: „Este uimitor că atunci când desemnezi un candidat, într-o situaţie ca asta de acum, în care planează asupra foarte multora bănuieli, suspiciuni de tot felul, nu te gândeşti bine şi faci ca domnul Blaga, spui n-avem dovezi. Cum n-avem dovezi? Ar fi trebuit să ştim. S-a întâmplat povestea asta şi cu numirea de către domnul prim-ministru, domnul Cioloş, a unora dintre miniştri (…). S-au angajat în tot felul de aventuri din astea, fără să se întrebe dacă nu cumva oamenii ăştia au un schelet în dulap. Dulapurile acum nu mai sunt pline cu cărţi, cum erau înainte, acum sunt pline cu schelete”.

Sursa articol: RFI

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis a explicat de ce nu se fac testari in masa pentru coronavirus in Romania

Cristiana Petrariu Bota

Mihai Sora ii condamna pe medicii romani care au facut avere calcand in picioare sanatatea pacientilor, cu referire la cazurile Lucan si Burnei

Ioana Badulescu

IFN-urile, acuzate de practici financiare nebancare. Guvernatorul BNR a fost chemat sa dea explicatii in Senat

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult