Nicusor Constantinescu, presedintele CJ Constanta, dus de urgenta la spital
Social

Nicusor Constantinescu, retinut de DNA pentru plati ilegale catre asociatii si fundatii

Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, a fost retinut, joi, de procurorii DNA Constanta pentru mai multe infractiuni, dupa ce in prealabil fusese ridicat cu mandat de aducere. „Mi-am luat bagajele la mine, ne vedem la Tribunal maine”, a spus Nicusor Constantinescu. Nicusor Constantinescu este acuzat de plati ilegale catre asociatii, fundatii si cluburi sportive. Aceasta masura vine la scurt timp dupa ce procurorii DNA Constanta au facut perchezitii mai bine de 7 ore la sediul CJ Constanta, precum si la sediile mai multor firme.

Procurorii DNA sustin ca „inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, finantand in mod nelegal, cheltuieli cu activitatile sportive, in suma de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plati nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si cluburi sportive. Finantarea si platile respective au fost efectuate de catre Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Constanta numai in baza hotararilor Consiliului Judetean, cu incalcarea flagranta a prevederilor Legii nr. 350/ 2005, care reglementeaza regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice, alocate pentru activitati non-profit de interes general si a prevederilor Legii nr. 69/ 2000 a educatiei fizice si sportului, privind organizarea si functionarea sistemului national de educatie fizica si sport in Romania si conditiile finantarii activitatii sportive din fonduri publice”.

„Este o continuare a hartuirii mele politice, ale mele ca Presedinte al Consiliului Judetean, a domnului primar Radu Mazare si a prietenului meu Sorin Strutinski”, a declarat Nicusor Constantinescu.

„Sunt acuzat ca am semnat niste contracte cu televiziunea Soti si cu ziarul Telegraf, fapt pentru care si domnul Mazare a fost implicat si a primit neinceperea urmaririi penale, acum doi ani. Pentru acelasi lucru sunt judecat, abuz in serviciu presupun, conflict de interese si alte chestii. Voi vedea ce se intampla, probabil voi fi retinut, eu am luat bagajele la mine, sunt pregatit, am pampersii la mine, am periuta de dinti si ne vedem la Tribunal maine, probabil”, a tinut sa adauge Presedintele CJ Constanta.

Stiri pe aceeasi tema

Paul Gancea si Costin Mincu, doi dintre patronii Colectiv, vor fi eliberati

Cristiana Petrariu Bota

NUMERE LOTO 6/49 din 6 Decembrie. Rezultatele loto de Mos Nicolae

Cristiana Petrariu Bota

Medicii rezidenti au parte de o premiera in pregatirea in medicina de urgenta

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult