Nicusor Dan, un candidat antisistem care are cel mai mult de castigat de pe urma alegerilor locale
Politica

Nicusor Dan a fost ales presedinte USR cu 173 de voturi

Nicusor Dan este presedintele USR dupa ce a fost ales in aceasta functie la congresul partudului care a avut loc in acest final de saptamana la Cluj-Napoca. Nicusor Dan au obtinut 173 de voturi din partea delegatilor prezenti la congres, rezultatul alegerilor devenind oficial dupa ce partidul a dat un comunicat in noaptea de sambata spre duminica.

Rezultate finale ale alegerilor pentru functia de presedinte al USR: Nicusor Dan – 173 de voturi, Emanuel Ungureanu – 61 voturi, Serban Marinescu – 14 voturi si Cornelia Florina German – 3 voturi.

Au fost alesi si sase dintre cei sapte vicepresedinti: Elek Levente, presedintele USR Cluj, Vlad Alexandrescu, Stelian Ion, Dan Barna, Ionut Mosteanu, Cristian Seidler. Pentru cel de-al saptea vicepresedinte se inregistreaza o situatie de baraj intre Raluca Amariei si Cristian Ghinea.

In Biroul National au mai fost alesi Clotilde Armand (consilier Sector 1 Bucuresti), Catalin Drula (deputat USR Timis), Cristian Ghica (senator USR Bucuresti), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Nasui (deputat USR Bucuresti), Radu Mihail (senator USR Diaspora), Florina Presada (senator USR Bucuresti), George taranu (membru USR Iasi), Ion Voinea (membru USR Bucuresti), Arsu Alin Ionut (consilier local USR Bucuresti).

”De asemenea, pentru ultimul loc in Biroul National este o situatie de baraj intre Dan Ivan (presedinte USR Maramures) si George Marussi (senator USR Prahova). Situatiile de baraj vor fi decise, duminica, prin vot, iar rezultatele vor fi anuntate in jurul orei 12”, se arata in comunicat.

in cadrul Congresului USR, au fost alesi si noii membri ai Comisiei Nationale de Arbitraj si ai Comisiei de Cenzori si a fost modificat Statutul partidului.

La Congresul USR de la Cluj-Napoca au participat peste 300 de membri USR, dintre care 260 de delegati cu drept de vot din filialele judetene.

Nicusor Dan a declarat in Congres ca statutul partidului se bazeaza pe democratie interna, integritate si transparenta si ca viitoarea conducere a formatiunii isi va publica declaratiile de avere si de interese pe site-ul USR.

„Cerem politicienilor integritate si transparenta si aplicam aceleasi criterii când este vorba despre noi insine. Statutul USR se bazeaza pe democratie interna, integritate si transparenta fata de membrii USR si fata de societate. Acest statut este o noutate in politica româneasca”, a subliniat sâmbata Nicusor Dan.

Dezbaterea Statutului USR a durat 12 ore si a decalat programul Congresului Uniunii, care se desfasoara la Cluj-Napoca.

„Suntem un partid cu oameni independenti, care nu depind de conducerea partidului ca sa primeasca un post de sef la piete sau asa ceva si atunci fiecare se exprima liber, mai ales ca e primul congres, in care se dezbate primul statut; vedeti, e o atmosfera efervescenta. A fost un calendar care a inceput in martie; oamenii au trimis amendamente la statutul vechi, care au insumat 450 de pagini, a fost o echipa de juristi care a sintetizat, dupa care au fost trei zile de dezbateri, in care au fost parlamentarii, presedintii de filiale judetene, câtiva consilieri din Bucuresti, cam 100 de persoane. Atunci s-a ajuns la o forma definitiva pe care acest organ a propus-o Congresului, dar cum noi suntem oameni liberi au venit si aici foarte multe amendamente”, preciza vineri, pentru AGERPRES, Nicusor Dan.

Stiri pe aceeasi tema

Legea manualului a trecut de Camera Deputatilor. Vor fi maximum trei variante de manuale pentru fiecare disciplina

Ioana Badulescu

Ce spune PSD Bucuresti despre schimbarea candidatului PNL la Primaria Capitalei

Cristiana Petrariu Bota

Victor Ponta spune ca se va intoarce in PSD cand nu va mai fi Dragnea presedinte

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult