6.7 C
România
19 octombrie 2021
Spitalul Clinic Floreasca
Social

Nicusor Louchi, directorul de la Spitalul Floreasca, demis dupa o vizita fulger a ministrului Sanatatii

Nicusor Louchi, directorul Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti, a fost demis, joi, dupa o vizita neanuntata a ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas. In locul lui Nicusor Louchi a fost numit in regim de interimat Sorin Paun. Demiterea s-a produs pe fondul unor nereguli constatate de ministrul Sanatatii, printre care si faptul ca mai multi angajati nu erau la munca.

Totodata, directorul de la Floreasca a fost demis dupa ce, in urma inspectiei din spital, ministrul a constatat ca unitatea de arsi nu a putut fi folosita dupa tragedia din Colectiv.

Totodata, angajatii sectiei nu erau la munca, iar echipamentele nu erau functionale. Inspectia ministrului Sanatatii a venit la o zi dupa ce spitalul anunta, intr-un comunicat de presa, ca unitatea de arsi a devenit „operationala la nivelul standardelor impuse de exigentele internationale”.

„Am venit sa verific personal ceea ce se anuntase ieri. Este absolut revoltator faptul ca nici in acest moment, daca Doamne fereste se intampla o nenorocire in Bucuresti sau in tara, acest bloc nu functioneaza la intreaga lui capacitate. Sunt banii bucurestenilor, sunt banii romanilor, romanii nu accepta sa se faca afirmatii care nu corespund cu realitatea. Nu am venit sa tai panglici si nu cred ca acesta este scopul de a anunta triumfalist realizari. Sunt lucruri normale, investitii pe care romanii le fac din banii lor bani fata de care suntem responsabili. Barocamera nu functioneaza nici in acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul institutiei”, a spus ministrul.

Patriciu Achimas a adaugat ca functia de manager va fi ocupata de directorul medical Sorin Paun.

„Din acest moment, domnul director medical Paun preia conducerea. Imi va transmite in cel mai scurt timp cand va fi functional acest bloc in totalitate. Ministerul Sanatatii a facut mari eforturi in ultima vreme prin prisma personalului, fiindca asta a fost principala problema – lipsa personalului, asta s-a spus. In paralel, era, sigur, problema unor aparate. Prin programul de la Banca Mondiala am reusit sa trimitem oameni la specializare in Franta”, a completat demnitarul.

Stiri pe aceeasi tema

Alina Bica, condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare. In acelasi dosar, Videanu a fost achitat

Ioana Badulescu

PENSII MILITARE – MApN explica ce corectii se vor face la pensiile militare si daca se va trece la plafonare

Ioana Badulescu

Vizite ghidate la Muzeul Naţional de Artă al României .

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult