Social

No Halloween in scolile din Bucuresti? Reactia Inspectoratului Scolar

Asociatia Parinti pentru Ora de Religie ar fi facut o cerere la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) pentru ca la o scoala din Sectorul 1 al Capitlei sa nu se tina sarbatoarea de Hallowen, iar solicitarea ar fi fost aprobata. Informatia a aparut in mediul online dupa ce bloggerul Cetin Ametcea a relatat, pe arhi.ro, că la o şcoală din Bucureşti a fost interzisă serbarea de Halloween.

Conform sursei citate, este vorba de Școala Nr. 12 din Sectorul 1, unde, „în urma unei „informări” trimise inspectoratului școlar al Sectorului 1 şi MEC de APOR- Asociația Părinți pentru Ora de Religie , conducerii şcolii i-a fost interzisă la ședința cu inspectorii organizarea în şcoală a oricăror manifestări de Halloween 2015″.

„Cred, foarte serios, ca nu ne mai facem bine. Si ca lumea nici macar nu mai stie sa se distreze”, a reactionat jurnalistul Catalin Striblea pe pagina sa de Facebook. Nici reactiile internautilor nu au fost mai putin critice, le puteti parcurge mai jos.

Referitor la informatia potrivit careia o scoala din Bucuresti nu va putea organiza sarbatoarea de Halloween, reprezentantii ISMB sustin cu totul altceva. Purtătorul de cuvânt al ISMB sustine că serbarea de Halloween nu a fost interzisă în şcolile din Bucureşti, nici de inspectorat, nici de direcţiune.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a declarat pentru b365.ro că aceste serbări nu au fost interzise în nicio şcoală din Capitală.

„Nu putem interzice, e o joacă, o activitate pe placul copiilor, o activitate care nu afectează orele de curs. Inspectoratul Şcolar nu poate interzice serbările, şi nici direcţiunea.”, a declarat Marian Banu, purtător de cuvânt ISMB.

Conform sursei citate, situaţia menţionată de blogger are la bază o adresă înaintată de Comitetul de Părinţi Inspectoratului Şcolar al Sectorului 1, prin care solicită o părere referitoare la serbarea cu pricina. Totodată, profesoară de religie din şcoală nu este de acord cu această sărbătoare. Subliniază însă că interzicerea relatată de acesta „nu are fundament” şi că vor fi organizate serbări de Halloween, inclusiv la Şcoala nr. 12 din Sectorul 1.

Reactia internautilor este impartita: 

– Cel mai tare e partea cu….”si inspectoratul a fost de acord ” Catalin, si cei din RM sunt habotnici si se bat in piept cu „valorile traditionale ortodoxe”, dar daca cineva, un popa sau inspectorat, interzicea Halloween-ul la liceul unde merge copilul meu luau bataie si popa si inspectorul ! Asta se inscrie la capitolul „cum ar trb sa procedeze biserica pentu a trezi ura copiilor pentru religie” Bravo nas’ parinte, bravo tovaras inspector!- Ce inseamna „sa se tina halloween_ul”? Ce anume serbam? Intreb si eu ca sa inteleg de ce tin unii mortis sa-i maimutarim pe americani tot timpul.

– Cred ca trebuie verificată informatia. Pare ireal. Eu am un copil la gimnaziu si unul la gradi si vor face ce vor voi ei de Haloween. Nu trebuie permis nimănui sa afecteze voința unor copii. Evident ca avem si obligația educării lor.

– Și tu nu ești toxică numindu-i pupători de moaște? Sau alegerile tale sunt mai bune decât ale lor?! Și atâta timp cât nu s-a comunicat nimic în scris din partea inspectoratului, nu cred că poate fi vorba de vreo interdicție… ce le va face: le ia boii de la bicicletă?

– Cred ca sărbătorile comerciale ar trebui lăsate in pace. Putem sa ne distram prin alte mijloace. Sa reînvieem sărbătorile si petrecerile frumoase romanești pentru tineri!

Mai jos puteti citi o opinie pe aceasta tema publicata pe site-ul arhiblog.ro

HALLOWEEN-ul INTERZIS in Sectorul 1 al Capitalei. Exact ca in SIBERIA, Rusia. Si din aceleași motive! 

Nu pot sa nu reacționez când cineva, din rea voința, încearcă sa-i răpească copilului meu, dar si altora, o bucurie cat de mica, e vorba aici de „manifestările” de Halloween din scoală. Mai ales când copilul meu îmi spune cu lacrimi in ochi „Tati, nu este corect, de ce nu mai avem voie sa ne costumam? Trebuie sa faci ceva!”.

Si nu era vorba de cine știe ce activități. Doar purtat costume de spiriduși si zâne, măscuțe, pălării haioase de vrăjitoare, dovleci din hârtie pictați, fantome si ce au mai făcut copii la grădinița si școala in anii trecuți. Fără sa afecteze orele de curs!

Nu știu care este situația in alte sectoare ale Capitalei, dar in Sectorul 1, Școala Nr. 12 Herăstrău, in urma unei „informări” trimise inspectoratului școlar al S1 si MEC de APOR Asociația Părinți pentru Ora de Religie , conducerii scolii i-a fost interzisa la ședința cu inspectorii organizarea in scoală a oricăror manifestări de Halloween 2015. „Ce a fost nebunia aia la voi in școala anii trecuți?” „Nebunia aia”: decorațiuni cu dovleci in toata scoală, concursuri de sculptat dovleci, costume, spectacole… O zi in care copii ai venit cu plăcere la scoală. O zi care a creat amintiri. Amintiri care nu se șterg așa ușor.

Inspectorii școlari au fost însă suficient de inteligenți încât sa nu dea nimic in scris. Dar ordinul e ordin, chiar si verbal.

Mizeria asta cu interzicerea e o dovada de potenta a APOR Asociația Părinți pentru Ora de Religie. Unde, surprinzător sau nu vicepreședinte este/era Romeo Moșoiu, consilier al Ministrului Educației. Iar președinta organizației APOR sector 1 dna Ioana Popescu, este membra a asociației de părinți si mai nou preda religia la noi in scoală. „Ghinion” cum ar spune cineva celebru.

Doamna profesoara de religie si președinte APOR S1 , este ferm convinsa ca daca nu interzicem acum Halloween-ul, copii „se vor apuca de droguri”. Este la fel de convinsa ca ea „are dreptate in aceasta privința, deoarece a reușit sa convingă inspectoratul școlar si Ministerul Educației”. Argumentul de gratie: in regulamentul școlar scrie doar despre uniforma nu si despre costumele de zâna! Cum sa vina copii îmbrăcați așa? In plus, e sigura ca vrăjitoarele din legende si povesti sunt rele si au o influenta nefasta asupra minților copiilor! Si cum propriul sau copil învață in școala noastră, si nu vrea sa-l expună unor asemenea ”influente nefaste”, s-a gândit împreuna cu cei câteva sute de membri APOR, sa interzică ceea ce nu înțelege.

Curat multiculturalism, libertate de opinie si conștiința (prostiile alea garantate de Constituție), atitudine venita din partea unui cadru didactic!

In 2015, in București, capitala unei tari Europene! Cu zeci de mii de elevi si părinți, care s-au trezit in fata faptului împlinit.

„Ministerul educației din regiunea Arkhangelsk NV Rusiei, a interzis Halloween-ul in scoli, citând influenta negativa a sărbătorii asupra minților fragile ale copiilor. Măsura vine la o săptămâna după ce Biserica Ortodoxa din Krasnoyarsk SIBERIA le-a cerut același lucru autorităților locale. Motivul – „copii pot deveni depresivi după Halloween pentru ca nu înțeleg diferența dintre imaginar si „realitate”, așa ca diavolul (cel rău) va intra in sufletele lor”.

Revenind in Romania, îmi place sa cred ca tinerii care au murit in Decembrie 1989 fix pentru libertatea de exprimare si gândire, NU au murit degeaba. Încă am in minte, imaginea coroanelor din flori, care in ianuarie 1990 țineau loc de colegi in băncile goale ale liceului IL Caragiale. Vreau sa cred ca ei nu au murit pentru ca 25 de ani mai târziu, niște neocomuniști ultra ortodocși de inspirație sovietica, – plini de intenții bune desigur – sa-i interzică copilului meu (exact ca in Rusia) dreptul de a purta o pălărie de zâna sau… vrăjitoare!

Consider școala 12 Herăstrău București, o scoală buna si multiculturala. Avem de la elevi rromi, la asiatici sau copii ai membrilor corpului diplomatic. Profesori buni si dedicați, cu mici scăpări, ca pe peste tot. Exista dotări, exista viziune. Ar putea fi o scoală „ca afara”! Pana intervin APOR si pilele lor din BOR, Ministerul Educației si Inspectoratul Școlar!

Fetița mea de 7 ani, crescuta in spiritul libertății de exprimare si gândire, si care abia învață sa scrie si sa citească, este ferm convinsa ca este vorba de o nedreptate in interzicerea Halloween-ului. Așa ca s-a gândit singura (in pauza) sa facă niște mici biletele colorate cu desene (dovleci haioși, fantome prietenoase si lilieci) si sa le împartă colegilor. Scopul – ii invita sa vina costumați vineri 30 Oct. la scoală.

Poate împreună putem face ceva pentru ea si copii noștri!
ati, pentru ca este muuult mai distractiv!”

Avem pălărie, dovleac portabil si mă duc sa fac rost de o bagheta magica! Poate reușim împreuna sa speriem niște ignoranți! 🙂

Sau poate nu ne lasă Ministrul Educației si Inspectorii școlari sa intram in scoală! Ca se pricep sa interzică!

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE ADMITERE LICEU 2017. Atentie! Daca nu face asta, elevul pierde locul afisat la repartizarea computerizata din 12 iulie 2017

Delia Ion

Samburii de caise, un leac natural perfect impotriva cancerului

Bogdan

Incident la un avion Wizz Air cu destinatia Paris pe aeroportul din Debrecen. Cei mai multi pasageri erau romani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult