9.3 C
România
29 septembrie 2021
Life

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, care se va desfăşura pe 28 iunie, la Grădina Botanică din Capitală, va include, pentru prima dată, o competiţie internaţională de scurtmetraj în care cel mai bun film va fi ales de public şi răsplătit cu 1.500 de euro.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul-maraton care aduce la un loc cele mai premiate scurtmetraje din ultimul an, va avea loc pe 28 iunie, la Grădina Botanică din Bucureşti, începând cu ora 20.00. La a şasea ediţie, publicul ShortsUP iese din scaunul spectatorului pentru a primi rolul juriului.

Competiţia ShortsUP Audience Award include 15 pelicule care au fost deja validate de marile jurii internaţionale de la Oscar, Sundance, Berlin, Palms Springs, Clermont-Ferrand. Pe 28 iunie, scurtmetrajele anului urmează să treacă şi testul publicului – cel care face ca povestea cinema-ului să continue de zeci de ani.

Filmele care vor putea fi votate de spectatori la Noaptea Lungă traversează în forţă 12 spaţii culturale diferite: Franţa, Spania, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Rusia, Belgia, Canada, Polonia, Olanda, Finlanda, Marea Britanie şi România. Un program plin de poveşti la timpul prezent, dramele şi comediile ce compun întregul vieţii de zi cu zi: unele amuzante, altele tragi-comice, cele mai multe aducătoare de inspiraţie.Titlul românesc din competiţia Noaptea Lungă este proaspătul câştigător al premiului Zilele Filmului Românesc acordat în secţiunea de scurtmetraj la TIFF 2014. Odată cu spectatorii ShortsUP, Andrei şi Maria, cuplul protagonist al filmului scurt „Să mori de dragoste rănită”, de Iulia Rugină, vor auzi pentru ultima oară cântecul Angelei Similea. Pentru că aceasta este seară în care fiecare a decis că va muri, de dragoste rănită.

Lista completă cu filmele din competiţia ShortsUP Audience Award este disponibilă pe www.shortsup.ro. Spectatorii vor putea vota filmele online, timp de 24 de ore, pe site-ul ShortsUP.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte 2014 are loc la Grădina Botanică Bucureşti, de la ora 20.00 până în zori la 5.00 dimineaţa. Biletele pot fi achiziţionate în avans la preţul de 35 de lei prin MyTicket şi Eventim, folosind opţiunea „print at home”. În limita locurilor rămase disponibile, biletele vor putea fi cumpărate şi în seara evenimentului la preţul de 40 de lei.

Stiri pe aceeasi tema

Marius Moga, Loredana Groza, Smiley, Felicia Filip si Aurelian Temisan ar putea fi chemati la DNA

Corina Alexandru

SUNT CELEBRU, SCOATE-MA DE AICI 17 FEBRUARIE 2015. Primul dus pentru vedete in jungla africana!

Delia Ion

Anamaria Prodan, amintiri din copilarie cu Cristina Topescu: Se uita asa, superioara, la mine!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult