15.2 C
România
22 octombrie 2020
Breaking News

NOBEL MEDICINA 2020. Laureatii acestui an sunt doi savanti americani si un britanic pentru descoperirea virusului hepatitei C

NOBEL MEDICINA 2020. Laureatii acestui an ai premiului Nobel pentru medicina si fiziologie sunt doi savanti americani si un britanic pentru contributia lor la descoperirea virusului hepatitei C. Harvey J. Alter (SUA), Michael Houghton (UK) si Charles M. Ric (SUA) sunt laureatii premiului Nobel pentru medicina si fiziologie, pentru ”descoperirea virusului Hepatitis C.”, a anuntat luni comitetul pentru premiile Nobel.

Cei trei savanti au facut o serie de descoperiri care au dus la identificarea virusului hepatitei C. Descoperirea a ajutat in mod esential la identificarea cauzelor hepatitei cronice, ramase neidentificate dupa descoperirea virusulurilor hepatitei A si B, la stabilirea tratamentului aferent si, implicit, la salvarea a milioane de vieti omenesti, explica nobelprize.org.

Harvey J. Alter s-a nascut in 1935 la New York. Este absolvent al University of Rochester Medical School si a fost intern al Universitatii din Seattle. A predat la Universitatea Georgetown si este asociat al National Institutes of Health (NIH), potrivit sursei citate.

Michael Houghton s-a nascut in Regatul unit si a obtinut diploma de medic in 1977, la King’s College London. A lucrat pentru G. D. Searle & Companysi Chiron Corporation, Emeryville, California in 1982. Preda la Universitatea din Alberta din 2010.

Charles M. Rice s-a nascut in 1952 la Sacramento, SUA. Este licentiat al California Institute of Technology din 1981. Si-a infiintat propriul grup de cercetatori la Washington University School of Medicine, St Louis in 1986 si a devenit profesor universitar in 1995. Din 2001 este profesor la Rockefeller University, New York.

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicina este un premiu acordat anual pentru contributii exceptionale in domeniul stiintelor vietii, de catre Fundatia Nobel prin intermediul Consiliului Nobel al Institutului Karolinska si este considerat drept cel mai ravnit premiu in domeniul medical si stiintelor vietii.

Stiri pe aceeasi tema

Lumina Sfanta de la Ierusalim va fi adusa sambata cu un avion special de o delegatie a Patriarhiei Romane

Ioana Badulescu

Turcia ar putea fi ocolita de multi turisti din cauza insecuritatii

Legea salarizarii scoate sindicalistii in strada. Functionarii publici, grefierii, specialistii IT din justitie si profesorii ameninta cu proteste de amploare

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult