Ordonanta militara in Romania! Restrictii de circulatie pe timpul zilei si mai ales noaptea, fara grupuri mai mari de 3 persoane pe strazi
Breaking News Social

Noi masuri anuntate de Ministerul de Interne prin Ordonanta militara 4. Vela: Sunt masuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut Romania ultimilor zeci de ani

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, duminica seara, noi restricții pentru români, dar si măsuri mai permisive pentru românii peste 65 de ani. Este greu ca libertatea să depindă de o declarație, a opinat ministrul, duminică, la sediul MAI. 

„Suntem astăzi în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta principalele activități desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea răspândirii cu noul tip de coronavirus, dar și ce alte măsuri de ordin legislativ, administrativ și operațional luăm pentru a crește gradul de protecție al cetățenilor.

Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani pentru că asta o cerere situația în care ne aflăm. Este dureros momentul prin care trecem, este greu să ți se îngrădească unele drepturi și este greu ca libertatea să depindă de o declarație”, a mai spus Vela.

„Vă asigur că Ministerul Afacerilor Interne va analiza în permanență măsurile și rezultatele acestora.

Vă asigur că măsurile dispuse se vor ridica sau relaxa atunci când suntem convinși că s-a limitat sau diminuat răspândirea acestui cumplit virus, lucru realizabil doar dacă respectăm distanțarea socială și reducem la minim interacțiunea între persoane”, a mai spus ministrul Marcel Vela.

Ministrul de Interne anunță noi restricții pentru români. Ordonanța militară nr.4

Persoanele peste 65 de ani se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13.

Vești bune pentru pensionari. Bătrânii se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13

„Am clarificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva și probleme de natură medicală – tratamente oncologice, dializă – deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare – acestea pe întreaga perioadă a zilei.

Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 – 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul Marcel Vela, duminică, la sediul MAI.

Ministrul de Interne: „Prețurile la carburanți nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat astăzi!”

În perioada stării de urgență, prețurile la energie electrică și termică, la gaze naturale, alimentarea cu apă, salubritate și carburanți nu mai pot fi majorate.

Marcel Vela: Cei care încalcă izolarea intră direct în carantină și plătesc cheltuielile

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, duminică seara, faptul că românii care nu vor respecta condițiile izolării la domiciliu vor intra direct în carantină și vor suporta cheltuielile.

„Am stabilit că cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină și vor suporta toate cheltuielile acestei carantinei”, a spus Vela.

În blocuri vor fi amplasate dispozitive cu soluţii dezinfectante

Pentru a proteja cetăţenii care locuiesc în blocuri, autorităţile locale, începând din 31 martie, vor monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările în blocuri şi vor face dezinfecţie pe casa scărilor.

Autorităţile locale vor dezinfecta și lifturile, dar şi spaţiile comune.

 

Stiri pe aceeasi tema

LOTO 6 DIN 49 LIVE ONLINE 12 MARTIE 2017. Premii foarte atragatoare la JOKER, 6 DIN 49 si NOROC

Delia Ion

Patronii de firme mici nu sunt de acord cu OUG 82/2017 si acuza Guvernul ca se amesteca in afacerile private stabilind noi obligatii pentru IMM-uri

Cristiana Petrariu Bota

Amicii Regelui Mihai cer lamuriri Casei Regale: E ciudat ca doar doi membri ai familiei sunt alaturi de Majestatea Sa

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult