-0.4 C
România
26 ianuarie 2021
Noi medicamente gratuite si compensate, introduse de Guvern pentru tratamentul unor afectiuni precum tuberculoza, astm sau boli oncologice
Breaking News

Noi medicamente gratuite si compensate, introduse de Guvern pentru tratamentul unor afectiuni precum tuberculoza, astm sau boli oncologice

Guvernul a aprobat includerea a 16 molecule noi în lista de medicamente compensate și gratuite de care beneficiază asigurații cu sau fără contribuție personală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, noile medicamentele introduse sunt destinate pentru tratamentul mai multor afecțiuni, printre care tuberculoză, astm bronșic, poliartrită reumatoidă, HIV/SIDA, boli oncologice și dermatită atopică gravă.

Trei dintre moleculele introduse astăzi în lista de medicamente gratuite sunt destinate tratamentelor pentru afecțiuni oncologice: leucemie limfoblastică acută, mielom multiplu și mielom multiplu recidivant. Alte nouă molecule sunt destinate tratamentului tuberculozei multidrog rezistente.

Acestea se adaugă celor 21 de denumiri comune internaționale (DCI), utilizate în tratamentul bolnavilor cu TB BK sensibilă sau multidrog – rezistentă care se află în lista de medicamente compensate 100% și care se acordă bolnavilor incluși în Programul național de tratament al bolnavilor cu tuberculoză.

Stiri pe aceeasi tema

ELENA UDREA, ARESTATA PENTRU 30 DE ZILE. RECONSTITUIRE: CUM AU DISIMULAT MITA UDREA SI COCOS

Cristiana Petrariu Bota

Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor

Cristiana Petrariu Bota

Alina Mungiu Pippidi: Moldova sa se gandeasca daca vrea sa ramana o colonie de pensionari URSS. Prutul va deveni granita Europei!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult