Norica Nicolai, despre criticile Departamentului de Stat al SUA la adresa Legilor Justitiei: O declaratie de presa cu iz politic
Politica

Norica Nicolai considera ca este necesara o remaniere a Guvernului, insa atrage atentia ca ALDE nu va ceda niciun minister

Presedintele Consiliului National ALDE, Norica Nicolai, a declarat intr-o interventie la RFI ca, in opinia sa, este nevoie de remaniere a Guvernului”, in conditiile in care sunt „ministere pe care practic populatia nu le cunoaste”. Totodata, Norica Nicolai atrage atentia ca ALDE nu este dispusa sa cedeze vreun minister, in cazul unei restructurari a Guvernului.

„De principiu, cred ca si o remaniere este necesara, pentru ca este nevoie de evaluarea performantei ministrilor, dar in raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred ca se poate si o regandire a formulei guvernamentale, a numarului de ministere, a eficientei acestora, poate unele ministere ar putea fi agentii”, a declarat Norica Nicolai.

Ea a spus ca sunt ministere pe care practic populatia nu le cunoaste, fie ca nu au reusit sa-si organizeze eficient comunicarea in situatia in care au realizat o serie de politici publice, fie ca aceste politici publice nu au fost realizate si treneaza. „Oricum, este dupa parerea mea nevoie de o regandire a formulei de administrare a Guvernului”, a afirmat europarlamentarul Norica Nicolai.

Intrebata daca ALDE este dispusa sa cedeze vreun minister, in caz de restructurare a Guvernului, Norica Nicolai a raspuns: „Nu, in nici un caz, pentru ca ministerele noastre functioneaza, sunt ministere care traditional s-au regasit in formulele guvernamentale romanesti, Externele, Mediul, Energia, care este foarte importanta in contextul actual, Relatia cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relatie cu Parlamentul (…). Noi nu avem nici un motiv sa ne reprosam activitatea ministrilor nostri, o consideram eficienta si cred ca cele patru ministere pe care le gestioneaza ALDE trebuie sa se regaseasca in orice formula de restructurare guvernamentala”.

De asemenea, intrebata daca ALDE intentioneaza sa inlocuiasca vreunul dintre ministri, ea a spus ca in momentul de fata nu.

„Activitatea ministrilor nostri am considerat-o eficienta. Sigur, o sa avem si noi o analiza cu privire la ministri, la secretarii de stat, dar in momentul de fata, cel putin in ceea ce priveste ministerele, nu avem nici un motiv sa propunem vreo inlocuire”, a adaugat presedintele Consiliului National ALDE.

Stiri pe aceeasi tema

CONGRESUL UDMR, sub semnul reconfigurarii modului de a face politica. Ponta: Jó napot kívánok!

Cristiana Petrariu Bota

Trei noi secretari de stat la Mediu. Ciolos i-a eliberat din functii pe Melescanu si Palada

Cristiana Petrariu Bota

Tariceanu: Si simpatizantii PSD-ALDE au dorit sa iasa in strada, insa riscam ca Romania sa fie aruncata in aer

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult