Breaking News

Norica Nicolai, despre raportul MCV: Nu s-a pus accent pe justitia civila, unde Romania are probleme foarte-foarte mari

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat la RFI ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) a pus prea mult accentul pe justiţia penala si nu s-a uitat deloc la justitia civila, unde Romania are probleme foarte-foarte mari.

Norica Nicolai crede ca raportul MCV ar trebui transformat într-un mecanism la nivel european: „Suntem în 2016 şi starea justiţiei este încă pusă în discuţie în România şi nu numai. În opinia mea, acest Mecanism ar trebui să se contopească într-un mecanism european, care să sprijine statele membre într-o administrare mult mai eficientă a justiţiei”.

Iti recomandam: Raportul MCV despre Romania, prezentat la Bruxelles. Raportul critica atacurile politicienilor din presa

„Vom avea tot timpul aceleaşi probleme, atâta vreme cât procurorul are mai multe drepturi în procesul penal decât judecătorul, deşi justiţia se realizează prin judecători, nu numai în arhitectura noastră constituţională, ci şi în Europa. Avem nevoie de magistraţi, de magistraţi cu experienţă, cu o pregătire profesională care să nu le fie pusă la îndoială. Avem nevoie de mai multe săli de judecată şi dacă vreţi, avem nevoie de o specializare a magistraţilor în diverse tipuri de procese”, afirmă eurodeputatul.

Norica Nicolai crede că „acest Mecanism care se referă la justiţie în totalitate a pus prea mult accentul pe justiţia penală, nu s-a uitat deloc la justiţia civilă, acolo unde România are foarte-foarte mari probleme de întârzieri în obţinerea unei soluţii pronunţate de instanţă”.

Sursa: RFI

Stiri pe aceeasi tema

EXIT POLL ALEGERI GERMANIA 2017: Cum o claseaza sondajele pe Angela Merkel

Ioana Badulescu

Discursul lui Vladimir Putin la Adunarea ONU, sub zodia conflictelor din Siria si Ucraina

Cristiana Petrariu Bota

Bilant coronavirus 28 septembrie: Romania inregistreaza un record de pacienti la terapie intensiva

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult