Norica Nicolai: Fondurile europene pentru pescuit, in pericol. Fac apel la autoritatile din Romania sa urgenteze procedurile
Politica

Norica Nicolai: Fondurile europene pentru pescuit, in pericol. Romania trebuie sa urgenteze procedurile pentru absorbtia banilor

Fondurile europene destinate pescuitului sunt in pericol. Semnalul de alarma este tras de europarlamentarul Norica Nicolai, care atentioneaza autoritatile de la Bucuresti sa urgenteze procedurile pentru absorbtia celor 168 de milioane de euro alocate. 

”Situația este critică și ea apare într-o perioadă în care există propuneri din ce din ce mai vocale în favoarea comasării FEPAM din bugetul 2020-2027 în cadrul altor tipuri de fonduri europene și, astfel, riscăm să asistăm la diminuarea sumelor și anularea acestei linii de finanțare dedicate exclusiv pescuitului și afacerilor maritime. Fac apel la autoritățile române să urgenteze procedurile necesare absorbției fondurilor pentru pescuit și piscicultură alocate țării noastre”, a arătat Norica Nicolai, membră a Comisiei de Pescuit a Parlamentului European.

„Având în vedere că România a primit 168,4 milioane de euro în cadrul FEPAM 2014-2020, ar fi de neacceptat ca această sumă să nu fie absorbită în totalitate, cu atât mai mult cu cât acțiunile mele pe acest domeniu din ultimii ani mi-au demonstrat că pescuitul și piscicultura prezintă interes în țara noastră și pot deveni un factor de dezvoltare în regiunile sărace și izolate ale României”, a mai spus Norica Nicolai.

Comisia Europeană va transmite în perioada următoare scrisori tuturor statelor membre pentru a le atrage atenția asupra situației grave în care se află absorbția Fondului European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM), existând riscul de a pierde o parte din aceste fonduri în programarea bugetară viitoare, a anunțat ieri directorul general DG MARE, João Aguiar Machado, în cadrul ședinței Comisiei de Pescuit a Parlamentului European.

Conform datelor Comisiei Europene, accesarea acestor fonduri este sub 4 la sută, ceea ce va afecta grav programarea bugetară pentru perioada 2020-2027.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti citi si pe FacebookTwitter sau Google Plus.  

Citeste si: Infertilitatea, incotro? Interviu cu europarlamentarul Norica Nicolai: Lucrurile se misca, dar cu viteza din Romania. In Europa de Vest, asigurarea medicala acopera intre 3 si 6 tratamente FIV

Stiri pe aceeasi tema

PNL cere PSD sa-i retraga sprijinul politic lui Gabriel Oprea

Cristiana Petrariu Bota

Iohannis le cere lui Oprea si Ponta sa dea explicatii in cazul mortii politistului Bogdan Gigina

Cristiana Petrariu Bota

Falimentul Astra Asigurari. Ponta: Asiguratii nu vor avea de suferit in urma deciziei ASF

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult