Proiect de modificare a Codului Fiscal: Cheltuielile salariale cu zilele libere de sarbatori vor fi suportate de la bugetul de stat
Economie

NORME DE APLICARE CODUL FISCAL: Ministerul Finantelor pregateste normele de aplicare pentru Codul Fiscal

NORME DE APLICARE CODUL FISCAL: Ministerul Finantelor Publice (MFP) lucreaza la normele de aplicare pentru CODUL FISCAL, urmand ca proiectul sa fie gata la sfarsitul lunii noiembrie. Anuntul a fost facut, joi, de Mariana Vizoli, director general adjunct în Ministerul Finanţelor. Potrivit economistilor, NOUL COD FISCAL este un mare câştig pentru mediul de afaceri, pentru că aduce o abordare unitară şi echilibrată asupra unor chestiuni şi termeni de care practica fiscală românească s-a tot lovit în ultimii 10 ani.

NORME DE APLICARE CODUL FISCAL: Aceasta a explicat, potrivit Agerpres, ca prin normele de aplicare, vor fi date foarte multe exemple pentru că trebuie coroborate foarte multe articole din Codul Fiscal pentru a vedea cum trebuie procedat pentru situaţiile tranzitorii când s-au emis facturi în 2015 sau înainte, pentru care nu a fost făcută livrarea sau prestarea în cauză, şi pentru care trebuie regularizata si aplicata cota de TVA din momentul intrării.

„Urmează ca, spre sfârşitul lunii noiembrie, când vom avea deja şi un proiect închegat al normelor, probabil să ne mai întâlnim, să discutăm, pentru că există multe norme perimate. (…) În prezent, la Ministerul de Finanţe pregătim normele de aplicare pentru Codul Fiscal rescris, cu toate că modificarea de cotă (de TVA – n. r.) pare aşa, la prima vedere, o măsură uşor de implementat. O să vedeţi că, prin normele de aplicare, vom da foarte multe exemple pentru că trebuie să coroboraţi foarte multe articole din Codul Fiscal ca să vedeţi cum veţi proceda pentru situaţiile tranzitorii când aţi emis facturi în 2015 sau înainte, pentru care nu a fost făcută livrarea sau prestarea în cauză, şi pentru care va trebui să regularizaţi şi să aplicaţi cota de TVA din momentul intrării. Dacă aceasta are loc după data de 1 ianuarie 2016, toate facturile emise înainte de această dată cu 24% se vor regulariza pe 20%”, a spus Vizoli.

Impactul fiscalităţii asupra mediului de afaceri a fost dezbătut, joi, într-un eveniment de profil, de către consultanţi, avocaţi specializaţi în taxe şi fiscalitate, directori financiari din companii şi reprezentanţii autorităţilor competente, în vederea clarificării unor aspecte legislative.

Potrivit specialiştilor din domeniu, noul Cod Fiscal este un mare câştig pentru mediul de afaceri, pentru că aduce o abordare unitară şi echilibrată asupra unor chestiuni şi termeni de care practica fiscală românească s-a tot lovit în ultimii 10 ani. Totodată, noul Cod Fiscal oferă o perspectivă de relaxare fiscală în România, prin adoptarea unui calendar de reducere sau eliminare a unor impozite şi taxe.

Stiri pe aceeasi tema

Creditul cu buletinul, din nou la dispozitia romanilor

Cristiana Petrariu Bota

Split TVA fost adoptat de Camera Deputatilor, legea merge la promulgare la presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

LEGEA SALARIZARII UNITARE. Criteriile de performanta pe legea salarizarii, asteptate la Ministerul Muncii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult