Norvegia - Norway
Turism

Norvegia a depasit Danemarca si ocupa primul loc in topul celor mai fericite tari din lume

Tarile nordice au cei mai fericiti oameni, potrivit World Happiness Report 2017, intocmit de Sustainable Development Solutions Network (SDSN), o initiativa globala lansata de ONU in anul 2012. In clasamentul celor mai fericite tari din lume pe 2017, Norvegia a depasit Danemarca si se situeaza pe primul loc. Pe ultimele locuri se situeaza tarile din Africa Subsahariana, alaturi de Siria si Yemen.

In acest an, Romania se afla pe locul al 57-lea in topul mondial al fericirii. Raportul anual al fericirii include 155 de state si este realizat pentru al cincilea an consecutiv de ONU. Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include sase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranta pentru o viata sanatoasa, Libertatea de a face schimbari in viata, Generozitate si incredere.

In clasamentul din 2017, pe primul loc se afla Norvegia, cu un scor general de 7,537. Topul 10 al celor mai fericite tari din lume este completat de Danemarca, Islanda, Elvetia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Suedia.

Ultimele locuri in clasament sunt ocupate de Sudanul de Sud, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi si Republica Centrafricana.

In acest an, Romania se afla pe locul al 57-lea, cu un scor mediu de 5,825. Germania se afla pe locul al 16-lea, Marea Britanie pe locul al 19-lea, iar Franta pe pozitia a 31-a. Statele Unite au pierdut un loc fata de clasamentul de anul trecut si se afla pe locul al 14-lea.

In 2016, pe primul loc s-a clasat Danemarca, al carei punctaj a fost de 7,526, urmata de Elvetia, Islanda, Norvegia si Finlanda. Romania se afla pe pozitia a 71-a cu un scor mediu de 5,528.

Obiectivul acestui clasament anual este acela de a furniza un nou instrument folositor guvernelor, companiilor si societatii civile, pentru a ajuta tarile din lumea intreaga sa gaseasca metode mai bune pentru a asigura bunastarea cetatenilor lor. Autorii raportului au indemnat guvernele lumii sa urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite si al altor tari care au infiintat ministere ale Fericirii.

Stiri pe aceeasi tema

Hoteluri de pe litoral, inchise de Ministerul Turismului din cauza conditiilor deficitare

Delia Ion

Vacanta, mai mult decat o camera de hotel! Romanii s-au reprofilat pe vacante exotice, de petreceri sau gastronomice

Cristiana Petrariu Bota

1 Mai delicios pe Litoral. Festival du Bonheur ii asteapta pe turisti la un regal gastronomic organizat in Mamaia Nord

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult