Norvegia va scumpi energia si tarifele de transport aerian ca sa poata plati pentru refugiati

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota noiembrie 24, 2015 18:38

Norvegia va scumpi energia si tarifele de transport aerian ca sa poata plati pentru refugiati

Guvernul norvegian va mari impozitele ca sa poata plati pentru refugiati. Astfel, guvernul minoritar de dreapta din Norvegia a anuntat decizia de a scumpi, din 2016, consumul de electricitate si tarifele de transport aerian pentru a reusi astfel sa plateasca pentru un aflux record de solicitanti de azil, asigurandu-si de asemenea o majoritate in parlament pentru bugetul de stat pe anul viitor.

Coalitia la putere din Partidul Conservator si partenerul mai mic Partidul Progresului a obtinut sprijinul liberalilor de centru si crestin-democratilor, au anuntat cele patru partide intr-o conferinta de presa comuna.

Cheltuielile estimate din fondul suveran al tarii (alimentat cu bani din petrol n.r.) au ramas neschimbate la 195,2 miliarde de coroane norvegiene (22,53 miliarde dolari), comparativ cu propunerea guvernului in ultima luna, au adaugat partidele. Un impozit pe tarifele de transport aerian, estimat sa aduca 1,1 miliarde de coroane norvegiene, se numara printre noile masuri, precum si majorarea taxelor la energia electrica (aproximativ 890 milioane coroane), potrivit unor documente bugetare.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.