Noua bancnota de 20 de EURO din seria Europa va fi pusa in circulatie din 15 noiembrie 2015

Corina Alexandru
By Corina Alexandru februarie 25, 2015 10:36

Noua bancnota de 20 de EURO din seria Europa va fi pusa in circulatie din 15 noiembrie 2015

Noua serie de bancnote de 20 de Euro a fost lansata ieri (24 februarie 2015) la sediul BCE din Frankfurt, in Germania si va fi pusa in circulatie din 15 noiembrie 2015. Noua bancnota de 20 de EURO din seria “Europa”, tiparita pe hartie de bumbac, este adecvata persoanelor cu deficiente de vedere.

Potrivit Presedintelui Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, noua bancnota de 20 de euro din seria “Europa” prezinta elemente grafice regandite si un element de siguranta inovator: o “fereastra-portret”, pozitionata in holograma. Astfel, cand bancnota este privita spre o sursa de lumina, fereastra devine transparenta si face vizibil portretul  personajului mitologic Europa, pe ambele parti ale acesteia. Alte masuri de securitate, comune cu bancnotele de 5, respectiv 10 euro sunt un “numar verde-smarald” si un portret in filigran al Europei.

HotWeek.ro iti recomanda si: Plăţile cu bitcoin, posibile şi în România

Toate bancnotele euro au fost concepute astfel incat persoanele cu deficiente de vedere sa utilizeze bancnotele cu mai multa incredere. Astfel, pe avers, exista litere de mari dimensiuni, redate cu caractere mai ingrosate, precum și elemente tactile in apropierea marginilor.

Noile mijloace de plata vor include, de asemenea, harta actualizata a Uniunii Europene, fiind a treia bancnota din seria “Europa”, dupa cea de 5 Euro, introdusa pe data de 2 mai 2013 si cea de 10 Euro, introdusa in circulatie pe 23 septembrie 2014.

Culorile predominante ale bancnotelor din prima serie sunt mentinute în seria “Europa, desi sunt mai pronuntate, pentru a permite distingerea cu mai multa usurinta a diferitelor cupiuri.

Eurosistemul va introduce treptat noile bancnote, in prezent 338 de milioane de europeni din 19 tari utilizand in comun moneda Euro, care s-a dovedit fiabila la nivel mondial. Actualmente, se afla in circulatie 17 miliarde de bancnote euro cu o valoare nominala de combinata de aproximativ 1000 de miliarde de Euro.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.