Viata bate filmul

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: Noua grila de salarizare a bugetarilor se afla inca in lucru la Ministerul Muncii. Potrivit proiectului legii de salarizare a bugetarilor (disponibil in acest moment), salariul unui medic rezident va ajunge la 3.409 lei, iar al unui profesor universitar la aproape 8.000 de lei.

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: Astfel, salariul unui profesor universitar ar ajunge la 7.868 lei, al unui profesor cu studii superioare, grad didactic 1 si vechime peste 40 de ani la 4.563 lei, iar un medic rezident ar trebui remunerat cu pana la 3.409 lei.

NOUA LEGE A SALARIZARII vs NOUL COD FISCAL: Legea salarizarii, aplicata din decembrie 2015, nu din 2016

Legea salarizarii unitare: Soldatii si gradatii MApN vor avea o solda mai mare

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: Medicii şi profesorii vor fi în continuare printre cei mai prost plătiţi bugetari. Asta reiese din draftul legii de salarizare a bugetarilor obţinut de Ziarul Financiar. Un şef de serviciu din administraţia publică va câştiga mai mult decât cel mai bine plătit medic specialist sau profesor de liceu, conform noii grile de salarizare.

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: De exemplu, cel mai bine plătit medic specialist câştigă cel mult 4.563 de lei brut pe lună. Adică un salariu cu aproape 2 mii de lei mai mic decât al unui şef de serviciu din administraţia publică sau un şef al administraţiei financiare dintr-un oraş. Tot un salariu de 4.563 de lei brut are şi un profesor de liceu de gradul I, cu studii superioare şi cu peste 40 de ani vechime în învăţământ. Un cadru universitar cu aceeaşi vechime poate ajunge la un salariu brut de aproximativ 7.800 de lei pe lună. Această sumă este cu aproape 1.500 de lei mai mică decât cea câştigată de un secretar al judeţului

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: Salariile de baza se stabilesc pe functii, clase potrivit studiilor, grade/trepte si gradatii. Sunt clase: studii superioare (S); studii superioare de scurta durata (SSD); studii postliceale (PL); studii medii (M); studii medii generale (M,G). Fiecare functie are, de regula, trei grade sau trei trepte profesionale si debutant. Fiecarui grad sau treapta profesionala ii corespund, de reguld, cinci gradatii. Avansarea in gradatii se face, de regula, din 5 in 5 ani, in functie de vechime si performante, cu exceptia gradatiei I care poate fi acordata dupa 3 ani.

Salariul mediu in 2016 ar putea ajunge la 1.939 de lei

LEGEA SALARIZARII: Revin sporurile pentru bugetari, eliminate la inceputul crizei din 2010

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: Modul în care a fost redactată noua variantă a legii salarizării a stârnit deja unele controverse, având în vedere că, în primul rând, nu mai există coeficienţi pentru cal­culul salariilor pe diverse funcţii ca înainte, ci valori numerice. În legea salarizării aflată în vigoare în prezent, salariile din sectorul bugetar sunt calculate în funcţie de un coeficient, iar cel mai mic salariu are coeficientul 1, iar cel mai mare salariu din sistemul bugetar are coeficientul 15 (adică 15 x valoarea de bază, stabilită în fiecare an şi care în 2010, la intrarea în vigoare a primei legi a salarizării, era de 600 de lei).

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: Sporuri. Personalul care, potrivit pogramului normal de lucru, isi desfasoara activitatea in timpul noptii, intre orele 22,00 si 6,00, beneficiaza pentru orele lucrate in acest interval de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Pentru munca suplimentara efectuala peste durata normala a timpului de lucru de catre personalul din sectorul bugetar incadrat in functii de executie sau de conducere, precum si munca prestata in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru, se aplica prevederile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Plata muncii prestate peste durata normala a timpului de lucru se poate face numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de seful ierarhic, fara a se depasi 360 de ore de munca anual.

NOUA GRILA DE SALARIZARE. DRAFT GRILA SALARIZARE PE PROFESII – PROFESORI, MEDICI, ADMINISTRATIE PUBLICA: Suma sporurilor, compensatiilor, primelor si indemnizatiilor individuale nu va depasi 30% din salariul de baza, dar prin hotarari ale Guvernului se pot aproba depasiri ale limitei pentru anumite categorii de personal

Sursa: HotNews.ro

Vezi AICI toate documentele oficiale cu grila completă de salarizare pe fiecare profesie în parte.

LEGEA SALARIZARII: Prevederi din noua lege a salarizarii, ce va fi elaborata pana la 1 octombrie 2015

Anexa pag 15-19

SALARII PROPUSE IN INVATAMANT

Anexa pag 30-33

Stiri pe aceeasi tema

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Elly a decis sa puna la vanzare cadouri primite din partea fanilor

Delia Ion

ANGAJARI IN POLITIE! Vineri este ultima zi de inscrieri. Rezultatele pentru candidatii care vor sa fie politisti

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU. Fan Cristian: Elly nu o sa vada niciodata cu adevarat in sufletul lui Cristian

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult