Noua grila de salarizare - Noua lege a salarizarii: Cel mai sarac angajat la stat va castiga 1.200 de lei
Economie

Noua grila de salarizare 2015: Cel mai sarac angajat la stat va castiga 1.200 de lei

Noua grila de salarizare 2015: Noua grila de salarizare va aduce salarii majorate pentru o parte dintre bugetari. De la 1 iulie 2015, salariile pentru unii bugetari vor fi majorate, noua grila de salarizare aducand bani mai multi in buzunarul celor care astazi castiga circa 1.000 de lei pe luna si au studii superioare. Potrivit oficialilor din Ministerul Muncii, majorarile salariale ar urma sa se aplice in principal pentru angajatii din administratia publica, fie personal contractual, fie functionari publici. Salariile ar putea fi majorate si cu 30 la suta in unele cazuri, potrivit guvernantilor.

Conform noii grile de salarizare, profesorii urmeaza sa primeasca in 2015 o majorare de 10% in doua transe. Prima, de 5% a fost deja aplicata de la 1 martie, urmand ca de la 1 octombrie salariile acestora sa creasca din nou, tot cu 5%.

Noua grila de salarizare 2015: Guvernul vrea sa elimine anomaliile atat de des intalnite in prezent in sistemul bugetar, cand o femeie de serviciu cu vechime poate castiga chiar mai mult decat un medic rezident.

Personalul nedidactic din invatamant va avea salarii majorate cu 12% de la 1 august 2015. Vezi OUG

„Ce am propus ca prima viziune a fost sa gandim o alta filosofie a salarizarii, in asa fel incat sa aduca eficienta. Ar fi pe T1 necalificati, T2 ar fi studii medii fara BAC, T3 medii si postliceale, T4 scurte de scurta durata si superioara. Bineinteles intre fiecare din acest trepte o sa avem o limita minima si maxima”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Noua grila de salarizare 2015: O data cu aplicarea noii legi, cel mai sarac angajat la stat va castiga 1.200 de lei. Iar cel mai bine platit bugetar va fi presedintele Romaniei. Salariul sau va creste de la 6.700 de lei la 20.000 de lei.

„Stiti foarte bine ca este un dezastru cu salariile in sistemul bugetar incepand de la presedinte si pana la primul minisrtu care au salarii mai mici decat secretara din orice companie. Ministerul muncii incearca sa o rezolve de jos in sus, adica ridicand salariul minim”, a declarat Victor Ponta.

Indemnizatia pentru mame va fi egala cu media salariilor din ultimele 12 luni

Noua grila de salarizare 2015: Din cauza majorarii salariului minim pe economie, 19 clase de salarizare se suprapun. Motiv pentru care, de la 1 iulie, statul se gandeste sa majoreze salariile pentru o parte din bugetari. Respectiv pentru cei care astazi castiga circa 1.000 de lei pe luna si au studii superioare.

Majorarile ar urma sa se aplice in principal pentru angajatii din administratia publica vorbim aici fie de personalul contractual fie de functionari publici. Majorarile ajug pana la 30 la suta. Astfel, pentru un secretar general de primarie, cu un salariu de 1.000 de lei, in varianta majorarii, leafa ar creste la maximum 1.300 de lei.

Noua grila de salarizare 2015: In invatamant, profesorii vor primi in acest an o majorare de 10% in doua transe. Prima, de 5% a fost deja aplicata de la 1 martie, urmand ca de la 1 octombrie lefurile acestora sa creasca din nou, tot cu 5%. Personalul nedidactic va primi insa pana la 15%, tot de la 1 iulie, daca varianta actuala a legii salarizarii va fi aplicata.

CINE VA AVEA SALARIUL MAJORAT IN ADMINISTRATIA PUBLICA
medic veterinar – crestere pana la 30%
inginer topograf – crestere pana la 30%
secretarul primariei – crestere pana la 30%
Sursa: proiect Legea Salarizarii

CU CAT AR CRESTE SALARIILE DE LA 1 IULIE
secretar general de primarie- 1.000 lei/luna
majorare de la1 iulie- maximum 300 lei
Sursa: Calcule Romania TV

CINE VA AVEA SALARII MAI MARI IN EDUCATIE
profesori – crestere 5% de la 1 octombrie
personal nedidactic – crestere pana la 15% de la 1 iulie

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri bomba”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook, Twitter sau Google Plus

Stiri pe aceeasi tema

ANAF emite decizii de impunere pentru firmele care nu si-au depus declaratiile fiscale

Cristiana Petrariu Bota

Bugetul alocat serviciilor secrete si ministerelor din domeniul apararii a crescut pentru a plati salariile si pensiile marite

Cristiana Petrariu Bota

Informare ANAF: Termen limita pentru contribuabilii cu datorii la stat care vor sa beneficieze de anularea penalitatilor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult