NOUA GRILA DE SALARIZARE 2016
Viata bate filmul

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI. Proiectul privind noua grila de salarizare a aparut. Ce salarii vor avea bugetarii

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI – JUDECATORI. Noua Lege a salarizarii este discutata de Guvern, in aceasta perioada, proiectul privind noua grila de salarizare fiind deja publicata, neoficial, de mass-media. Ce salarii vor avea profesorii, medicii, preotii sau magistratii, conform cu noua legea a salarizarii? Va prezentam mai jos toate datele, conform proiectului privind proiectului de ordonanta de urgenta privind noua grila de salarizare a bugetarilor. 

Potrivit proiectului privind salarizarea bugetarilor, niciun salariu brut nu va fi mai mic de 1.250 lei. Salariul unui profesor universitar cu gradatie maxima si vechime peste 25 ani va castiga un salariu de baza de 5.339 lei, un profesor cu gradul didactic I va ajunge la un salariu de baza de 3.470 lei, iar un institutor cu gradul I va putea avea un salariu de baza de pana la 2.797 lei. Cel mai mare salariu va reveni presedintelui, prevede noua lege a salarizarii.

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI. Cresteri salariale de pana la 20% pentru salariatii de la stat cu salarii foarte mici, in timp ce salariul minim pe economie va creste de la 1 mai. Guvernul va aproba proiectul in perioada urmatoare.

Totodata, cel mai mic salariu de baza pentru bugetari va fi de 1.250 lei, pentru functii cu studii medii si generale. Noul proiect de lege privind noua grila de salarizare a aparut neoficial pe surse.

Iti recomandam si: SALARIZARE. Noua Lege a salarizarii prevede salarii majorate pana in 2020. Ce prevede proiectul privind noua Lege a salarizarii

GRILA SALARIZARE PROFESORI. Ce salariu va avea un profesor debutant sau un invatator cu studii medii

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI. CE SALARII VOR AVEA PREOTII

Salariile pe care le vor primi clericii, conform noii grile de salarizare, pornesc de la 1.260 de lei pentru un preot debutant cu studii medii și ajung la 13.706 lei pentru Patriarh, transmite Digi 24 pe pagina online. De altfel, capul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) va fi cel mai bine plătit lider religios din România, cu un salariu egal cu cel al prim-ministrului și al președinților Senatului și Camerei Deputaților.

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI. Un arhiepiscop major sau mitropolit al BOR sau al Bisericii Romano-Catolice va primi o indemnizație lunară de 12.124 lei, iar un arhiepiscop, șef de cult (mitropolit, episcop, muftiu, șef rabin, președinte uniune, președinte) va avea o indemnizație de 9.800 lei.

De asemenea, Guvernul mai asigură salarizarea pentru alți 16.532 de clerici, pe modelul salarizării profesorilor. Spre exemplu, un Vicepreşedinte uniune, ( vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal, prim-rabin) va primi un salariu echivalent cu cel al unui profesor cu studii superioare, cu grad didactic I şi vechime în învăţământ peste 40 ani, adică 3.470 de lei.

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI. Indemnizațiile din grila de salarizare propusă de Guvernul Cioloș reprezintă salariul brut. Guvernul Ponta alocase pentru Patriarhul BOR, în proiectul pregătit pentru salarizarea bugetarilor, un salariu brut de bază de 20.000 lei, ceea ce reprezenta un salariu net de bază de 14.727 lei. În 2015, potrivit datelor furnizate de BOR, Patriarhul Daniel primea de la buget un salariu lunar net de 7.731 lei, pe lângă 6.169 lei din fondurile proprii ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI – MAGISTRATI. CE SALARII VOR AVEA BUGETARII

Președintele României va avea cel mai mare salariu brut din sistemul bugetar, de 15.000 lei, președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților vor fi plătiți cu 13.706 lei, ca și prim-ministrul. Senatorii și deputații vor fi plătiți cu 10.150 lei, ca și secretarii de stat, în timp ce miniștrii vor fi plătiți mai mult, cu 12.124 lei, ca și consilierii prezidențiali, potrivit site-ului profit.ro, care publică în exclusivitate proiectul de ordonanță de urgență privind noua grilă de salarizare a bugetarilor.

Criterii de performanta in noua lege a salarizarii, salariile vor fi in functie de performanta

Și primarul general al Capitalei va fi plătit cu 12.124 lei, iar președintele de consiliu județean va fi salarizat cu 7.979-8.811 lei, în funcție de numărul de locuitori ai județului.

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI – MAGISTRATI. Vicepremierul va fi plătit cu 12.726 lei, iar liderii grupurilor parlamentare vor fi salarizați cu 11.963 lei. Salariul unui primar va porni de la 3.207 lei (localități cu până la 1.500 de locuitori) și va ajunge la 6.059 lei (peste 400.000 locuitori, inclusiv sectoarele Bucureștiului).

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI

Un profesor universitar cu gradație maximă și vechime peste 25 ani va câștiga un salariu de bază de 5.339 lei, un profesor cu gradul didactic I va ajunge la un salariu de bază de 3.470 lei, iar un institutor cu gradul I va putea avea un salariu de bază de până la 2.797 lei, conform proiectului de Ordonanță de urgență privind salarizarea personalului din sistemul bugetar obținut de Profit.ro.

NOUA GRILA SALARIZARE MEDICI

Un medic primar va porni de la un salariu de bază de 3.459 și va ajunge până la 4.307 lei, iar un medic primar la urgențe va ajunge la 4.819 lei, în timp ce unul de medicină legală va putea câștiga aproape 8.000 lei, potrivit proiectului de Ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice obținut de Profit.ro.

NOUA GRILA SALARIZARE JUDECATORI.

Un judecător sau procuror, cu peste 20 ani vechime și gradație maximă, vor avea o indemnizație lunară de până la 8.665 lei, conform proiectului Ordonanței de urgență privind salarizarea personalului din sistemul bugetar obtinut de Profit.ro. Un judecător sau procuror stagiar vor avea indemnizația lunară între 4.459-5.743 lei.

PENSIILE SPECIALE VOR FI INGHETATE

Va fi suspendă temporar actualizarea, în funcție de majorarea salariilor, a pensiilor de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari, ale membrilor Corpului diplomatic și consular al României, ale judecătorilor și procurorilor, ale militarilor, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, iar indemnizația pentru limită de vârstă pentru deputați și senatori se va menține la nivelul lunii iulie 2016.

Noua Lege a salarizarii ar putea duce Romania in deficit excesiv

Începând cu 1 august 2016, prevederile privind indemnizațiile care se acordă la pensionare, trecerea în rezervă/retragere/deces se suspendă temporar.

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI – MAGISTRATI. CEL MAI MIC SALARIU

Cel mai mic salariu de bază pentru bugetari va fi de 1.250 lei, pentru funcții cu studii medii și generale. Funcționarii publici beneficiază de un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat.

Persoanele încadrate în funcții contractuale de debutant vor fi salarizate la acest nivel până la expirarea perioadei de cel puțin 6 luni, dar nu mai mare de 1 an și vor fi promovate, pe bază de examen, în funcția, gradul sau treapta profesională imediat superioară.

Munca de noapte

Personalul care, potrivit programului normal de lucru, își desfășoară activitatea între orele 22,00 și 6,00, beneficiază pentru orele lucrate în acest interval de un spor pentru munca prestată în timpul nopții de 25% din salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție/indemnizația de încadrare, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puțin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

Munca suplimentară

Munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru, precum și munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal și în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă, munca suplimentară prestată peste programul normal de lucru va fi compensată în luna următoare cu un spor de 75% din salariul de bază/solda de funcție de bază/salariul de funcție de bază/indemnizația de încadrare/indemnizație, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut, munca suplimentară prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celealte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, va fi compensată în luna următoare cu un spor de 100% din salariul de bază/solda de funcție de bază/salariul de funcție de bază/indemnizația de încadrare/indemnizație, corespunzător orelor suplimentare efectuate.

Plata muncii se poate face numai dacă efectuarea orelor suplimentare a fost dispusă de șeful ierarhic în scris, fără a se depăși 360 de ore anual. În cazul prestării de ore suplimentare peste un număr de 180 de ore anual este necesar acordul sindicatelor reprezentative sau, după caz, al reprezentanților salariaților, potrivit legii.

Comentezi?

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor si culturii. Spune „nu” tabloidizarii presei din Romania! Te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Ne poti scrie pe adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

INIMA DE FRATE EPISODUL 5, 10 IULIE 2015. Cemre afla de la Ali ca este iubita nebuneste de Kuzey

Delia Ion

BAHAR EPISODUL 112 REZUMAT, 28 IULIE 2017

Delia Ion

TUDOR BILETCHI, ROMANII AU TALENT 22 APRILIE 2016. A venit special pentru Andra din Rep. Moldova

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult