Prevederea privind obligativitatea ca educatorii si invatatorii sa absolve studii universitare a fost abrogata de Senat
Examene

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2015: Ce se intampla cu examenul de Bacalaureat si cu clasa pregatitoare

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2015: Se anunta o noua reforma in invatamant. Ministerul Educatiei  urmeaza a lansa in dezbatere publica proiectul privind noua Lege a Educatiei, document care va aduce modificari la clasa pregatitoare, la Evaluarea Nationala, dar si la Bacalaureat. Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat pentru hotnews.ro ca proiectul privind noua Lege a Educatiei „va fi postat si pe site-ul Ministerului Educatiei, dar nu am facut-o pana acum deoarece nu Ministerul Educatiei este initiatorul, el nu a intervenit nici macar cu o virgula”.

Proiectul privind modificarea Legii Educatiei prevede, printre altele, examen de admitere la liceele cu număr de candidaţi mai mare decât locurile oferite, trei probe în plus la evaluarea de la clasa a VIII-a şi învăţământ profesional redus de la 3 la 2 ani, informeaza Stirile TVR, care citeaza Mediafax.

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2015: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că a fost lansat în dezbatere publică proiectul premergător Legii educației, care, la fel ca Legea familiei, arată Câmpeanu, trebuie să fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste și transparente.

Proiectul Legii educaţiei a fost realizat în martie de un grup de parlamentari, iar ulterior au mai fost şi alte variante, una în aprilie, iar o ultima la sfârşitul lunii mai. Iniţiativa legislativă, aflată pe agenda Parlamentului, este punctul de plecare al dezbaterilor pentru noua Lege a educaţiei, informează Mediafax.ro.

Prin proiect sunt propuse mai multe modificări, unele fiind o revenire la sistemul existent cu mai mulţi ani ani în urmă, cum ar fi grupa pregătitoare la grădiniţă, dar şi evaluarea la finalul clasei a VIII-a la mai multe materii, cu unele probe susţinute în timpul anului şcolar.

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2015: Noul proiect de lege a educatiei a fost transmis de comisia de invatamant a Senatului, condusa de Ecaterina Andronescu, catre sindicate, rectori, asociatii de elevi si parinti si este „un punct de plecare”, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Acesta a precizat ca Ministerul Educatiei „nu a intervenit nici macar cu o virgula” in proiectul Parlamentului, dar ca urmeaza sa introduca modificari. Ministerul va face urmatoarele schimbari: clasa pregatitoare va ramane la scoala, in niciun caz nu va fi si Evaluare Nationala si Admitere la finalul clasei a VIII-a si „vom lua in considerare si posibilitatea unei evaluari la clasa a X-a”. De asemenea, ministrul a anuntat ca se gandeste la introducerea Bacalaureatului profesional, sustinut puternic de Ecaterina Andronescu.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016. NOTE EDU.RO LA SIMULARE BACALAUREAT 2016. REZULTATE ONLINE PE HOTWEEK

Cristiana Petrariu Bota

TITULARIZARE 2016. Repartizarea profesorilor titulari si suplinitori in 2016

Bogdan

Subiect gresit la Matematica la Evaluare Nationala 2016! S-a initiat o petitie online impotriva diagramei reprezentata gresit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult