Examene

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2017 – 2018. Ministerul Educatiei pregateste o noua Lege a Educatiei. In discutie sunt mai multe variante

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2017 – 2018. Ministerul Educatiei va elabora o noua Lege a Educatiei, document care va fi elaborat in ultima parte a anului 2018. Informatia a fost confirmata ministrul Educatiei, Pavel Nastase, pentru HotNews.ro. La noua Lege a Educatiei va lucra si Administratia Prezidentiala. 

Scenariul privind noua Lege a Educatiei este deja conturat la Ministerul Educatiei, adoptarea pachetului legislativ fiind estimata pentru sfarsitul anului 2018. Pavel Nastase a mai declarat pentru HotNews.ro ca echipa de la Ministerul Educatiei va lucra la proiect impreuna cu Administratia Prezidentiala, care a lansat „Romania Educata”.

„Pregatim scenariul acum pentru noua lege a Educatiei. Vor fi si alte acte subsecvente in acelasi pachet. Vrem sa pregatim proiectele legislative si apoi sa iesim in dezbatere publica. Ca orizont de timp ar fi sfarsitul anului 2018”, a declarat Nastase.

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2017 – 2018. In urma cu o luna, ministrul Educatiei declara la Radio Romania Actualitati ca o noua Lege a Educatiei va fi trecuta prin Parlament, termenul avansat fiind sfarsitul acestui an. El a explicat ca sunt in discutie mai multe versiuni despre cum ar trebui sa arate o astfel de lege, insa forma finala va fi definitivata in urma unor dezbateri publice cu toti factorii implicati.

„Nu este prima dată cand s-a pus problema sa se elaboreze o noua lege a educatiei nationale. De foarte mult timp exista diverse alte versiuni. Noi dorim foarte mult ca, impreuna cu Parlamentul, comisiile de specialitate din Parlament, impreuna cu – si aici Consiliul Naţional al Rectorilor este foarte important – asociatiile de parinti, asociatiile de elevi, vom avea aceste consultari si, in mod repetitiv, pas cu pas, vom avansa spre o versiune care pana la sfarsitul anului ar trebui să fie adoptata de Parlament.

Ministrul Educatiei a mai spus ca noul pachet legislativ va veni cu propuneri de simplificare a procedurilor din educatie.

Citeste si: Ministerul Educatiei anunta schimbari majore in invatamant. Fara examen de admitere la liceu?

Programele scolare pentru gimnaziu – Propunerea Ministerului Educatiei vs asteptarile profesorilor si elevilor

Stiri pe aceeasi tema

UMF Iasi a inceput inscrierile online! Ce presupune Admiterea la Medicina 2016

Cristiana Petrariu Bota

REZULTATE REZIDENTIAT 2019. Ministerul Sanatatii cauta solutii pentru ca toti absolventii care reusesc sa treaca pragul de 60% sa fie admisi

Cristiana Petrariu Bota

CALENDAR BACALAUREAT 2016: Modificari la examenul de BAC 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult