8.1 C
România
20 septembrie 2021
Examene

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2017 – 2018. Ministerul Educatiei pregateste o noua Lege a Educatiei. In discutie sunt mai multe variante

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2017 – 2018. Ministerul Educatiei va elabora o noua Lege a Educatiei, document care va fi elaborat in ultima parte a anului 2018. Informatia a fost confirmata ministrul Educatiei, Pavel Nastase, pentru HotNews.ro. La noua Lege a Educatiei va lucra si Administratia Prezidentiala. 

Scenariul privind noua Lege a Educatiei este deja conturat la Ministerul Educatiei, adoptarea pachetului legislativ fiind estimata pentru sfarsitul anului 2018. Pavel Nastase a mai declarat pentru HotNews.ro ca echipa de la Ministerul Educatiei va lucra la proiect impreuna cu Administratia Prezidentiala, care a lansat „Romania Educata”.

„Pregatim scenariul acum pentru noua lege a Educatiei. Vor fi si alte acte subsecvente in acelasi pachet. Vrem sa pregatim proiectele legislative si apoi sa iesim in dezbatere publica. Ca orizont de timp ar fi sfarsitul anului 2018”, a declarat Nastase.

NOUA LEGE A EDUCATIEI 2017 – 2018. In urma cu o luna, ministrul Educatiei declara la Radio Romania Actualitati ca o noua Lege a Educatiei va fi trecuta prin Parlament, termenul avansat fiind sfarsitul acestui an. El a explicat ca sunt in discutie mai multe versiuni despre cum ar trebui sa arate o astfel de lege, insa forma finala va fi definitivata in urma unor dezbateri publice cu toti factorii implicati.

„Nu este prima dată cand s-a pus problema sa se elaboreze o noua lege a educatiei nationale. De foarte mult timp exista diverse alte versiuni. Noi dorim foarte mult ca, impreuna cu Parlamentul, comisiile de specialitate din Parlament, impreuna cu – si aici Consiliul Naţional al Rectorilor este foarte important – asociatiile de parinti, asociatiile de elevi, vom avea aceste consultari si, in mod repetitiv, pas cu pas, vom avansa spre o versiune care pana la sfarsitul anului ar trebui să fie adoptata de Parlament.

Ministrul Educatiei a mai spus ca noul pachet legislativ va veni cu propuneri de simplificare a procedurilor din educatie.

Citeste si: Ministerul Educatiei anunta schimbari majore in invatamant. Fara examen de admitere la liceu?

Programele scolare pentru gimnaziu – Propunerea Ministerului Educatiei vs asteptarile profesorilor si elevilor

Stiri pe aceeasi tema

CLASA PREGATITOARE 2014-2015. Etapa a doua a inscrierilor

Cristiana Petrariu Bota

Studii gratuite in strainatate: Licenta si master in Danemarca si Suedia pentru elevii si studentii romani

Cristiana Petrariu Bota

Invatamantul obligatoriu ar putea fi extins la 15 clase, liceul ar urma sa devina obligatoriu peste doi ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult