Social

Noua lege a educatiei va fi gata pana la sfarsitul anului 2015

Noua lege a educatiei ar putea fi gata pana la sfarsitul anului 2015. Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi, ca in urma discutiilor purtate cu reprezentanții sindicatelor din învățământ s-a stabilit necesitatea realizării unei noi legi a educației până la sfârșitul acestui an. Cimpeanu a subliniat ca promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii nu trebuie sa mai abia loc.

Nu vor fi modificari la actuala lege a educatiei, ci va fi o noua lege, a mai spus Cimpeanu.

„Am văzut cu toții ce a generat promovarea unei legi a educației prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul superior și din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educației. (…) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultări, necesitatea unei noi legi a educației. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educației este finalul anului acesta”, a precizat ministrul, adăugând că nu crede că „mai are sens” să mai fie aduse modificări la actuala lege.

Vezi si: Modificari la Legea Educatiei. DETALII

Ministrul Educatiei a susținut că este nevoie de o nouă lege a educației mai ales pentru a asigura „o coerență” cu alte reglementări legale în vigoare, dar și cu cerințele sistemului, care trebuie să fie legate „strâns” de cerințele mediului socio-economic.

„Noua lege va fi rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ, toți acești actori”, a mai declarat ministrul Educatiei.

Foto: HotWeek.ro

Stiri pe aceeasi tema

Romania intra in stare de alerta, noi masuri intra in vigoare din 15 mai. Declaratii facute de presedintele Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Cutremur in Marea Neagra in apropiere de Vama Veche

Cristiana Petrariu Bota

Marian Burcea, seful CNAS, retinut de DNA alaturi de fostul consilier al lui George Maior

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult