Noua lege a educatiei va fi gata pana la sfarsitul anului 2015

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 7, 2015 19:58

Noua lege a educatiei va fi gata pana la sfarsitul anului 2015

Noua lege a educatiei ar putea fi gata pana la sfarsitul anului 2015. Ministrul Educatiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi, ca in urma discutiilor purtate cu reprezentanții sindicatelor din învățământ s-a stabilit necesitatea realizării unei noi legi a educației până la sfârșitul acestui an. Cimpeanu a subliniat ca promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii nu trebuie sa mai abia loc.

Nu vor fi modificari la actuala lege a educatiei, ci va fi o noua lege, a mai spus Cimpeanu.

“Am văzut cu toții ce a generat promovarea unei legi a educației prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul superior și din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educației. (…) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultări, necesitatea unei noi legi a educației. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educației este finalul anului acesta”, a precizat ministrul, adăugând că nu crede că “mai are sens” să mai fie aduse modificări la actuala lege.

Vezi si: Modificari la Legea Educatiei. DETALII

Ministrul Educatiei a susținut că este nevoie de o nouă lege a educației mai ales pentru a asigura “o coerență” cu alte reglementări legale în vigoare, dar și cu cerințele sistemului, care trebuie să fie legate “strâns” de cerințele mediului socio-economic.

“Noua lege va fi rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ, toți acești actori”, a mai declarat ministrul Educatiei.

Foto: HotWeek.ro

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.