Legea pensiilor se modifica. Persoanele care au lucrat in conditii deosebite se vor putea pensiona mai repede
Social

Noua lege a pensiilor nu mai este prezentata in conferinta, dar intra direct in dezbatere publica

​Ministerul Muncii nu mai organizează o conferință de presă pentru prezentarea noii Legi a pensiilor, transmit surse citate de HotNews.ro, insă proiectul va intra în dezbatere publică, iar ulterior va fi emis un comunicat de presă.

Legea pensiilor  va rămâne o lună în dezbatere publică, apoi va fi avizată de alte ministere, pentru a se transforma în proiect de lege al Guvernului şi va ajunge în Parlament.

Iti recomandam si: Cum se schimba formula de calcul din noua lege a pensiilor 

Ce prevede noua lege a pensiilor, care va intra joi in dezbatere publica. Ministerul Muncii: Urmeaza o perioada de calcule pentru cinci milioane de pensii

Noua lege a pensiilor va intra în vigoare etapizat. În 2019 va creşte punctul de pensie la 1.265 lei, „rămânem pe actuala legislaţie, chiar dacă legea este adoptată de Parlament la sfârşitul acestui an cum sperăm să se întâmple”. În 2020 punctul de pensie va ajunge la 1.775, lei plus 10%, care va fi acordul global, iar în 2021 avem punctul de pensie la 1.875 când deja intră în vigoare valoarea punctului de referinţă (vpr), care va fi de 75 lei, care se înmulţeşte cu numărul de puncte acumulate, şi 2022 va fi acest indicator nou plus inflaţia.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a spus recent că impactul asupra bugetului va fi dublu, dar instituția pe care o conduce susține că nu se știe exact cât vor costa. Practic, un calcul simplu ne arată că cifra ar fi undeva în jur de 120 miliarde lei, sumă pentru care Ministerul Finanțelor va trebui să găsească surse de finanțare.

Calculul a fost realizat având în vedere alocarea din acest an pentru pensii, de peste 60 miliarde lei, respectiv circa 6,7% din PIB.

Articole asemănătoare

Medicii Ioan Lascar si Alexandru Macovei au fost trimisi in judecata de procurorii DNA

Ioana Badulescu

Firea i-a invitat la Primarie pe sefii SRI, SIE si Jandarmeriei pentru a discuta despre protestul Diasporei din 10 august

Ioana Badulescu

DNA ar fi ridicat mai multe documente de la Ministerul Transporturilor, Metrorex ar fi cerut suspendarea solutionarii contestatiilor fata de achizitia unor trenuri de metrou CAF

Lucy Ionesco