Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor
Breaking News

Noua lege a pensiilor va ajunge curand la Senat. Tariceanu a anuntat ce se schimba in sistemul de pensii

Noua lege a pensiilor va ajunge in scurt timp la Senat, iar presedintele acestui for, Calin Popescu Tariceanu, a adus o serie de precizari, intr-o interventie la Radio Romania Actualitati, cu privire la principalele modificari care vor avea loc in sistemul de pensii. 

Calin Popescu Tariceanu a tinut sa precizeze ca la Senat va ajunge, in scurt timp, noua lege a pensiilor, iar pe aceasta chestiune a explicat ca „majorarea limitei de pensionare este o solutie, dar nu este principala problema”. In interventia avuta la RRA, presedintele Senatului a dat asigurari ca nicio pensie nu va scadea.

„Populatia in varsta in loc sa se diminueze numeric, cum s-a intamplat in trecut, creste numeric si sistemul de pensii trebuie sustinut si bineinteles ca majorarea limitei de pensionare este o solutie, dar nu este principala problema. Ce vreau sa spun in legatura cu legea pensiilor, in primul rand nicio pensie nu va scadea”, a spus Tariceanu.

Te-ar putea interesa si: Anunt privind Legea pensiilor si varsta de pensionare facut de presedintele Camerei Deputatilor

LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT – Cuantumul pensiilor militare se actualizeaza in fiecare an cu rata medie anuala a inflatiei

Ministerul Muncii: Toate pensiile aflate in plata vor fi recalculate

„In al doilea rand, trebuie sa corectam aceste inegalitati si inechitati care au aparut in sistemul de pensii in ultimii ani, in asa fel incat oameni care au aceeasi vechime in campul muncii, aceeasi pregatire, au ocupat aceleasi functii, sa aiba pensii egale. Nu putem sa acceptam aceste dezechilibre care s-au accentuat teribil in ultima perioada. Si, nu in ultimul rand, avem obligatia de a privi cu responsabilitate si cu recunostinta pentru cei care au contribuit la sistemul de pensii, au ajuns pensionari, dar astazi, din pacate, traiesc de foarte multe ori sub pragul de existenta decenta. Deci trebuie sa majoram pensiile. Ne-am angajat sa facem acest lucru si acest angajament ni-l vom duce la indeplinire. Deci pensiile vor fi majorate. Ne-am dori sa facem intr-o masura cat mai consistenta acest lucru, pentru ca asteptarile celor care sunt astazi la pensie sa fie indeplinite. Trebuie sa ne gandim la viitor, dar nu putem sa-i neglijam pe cei care astazi sunt pensionari si care traiesc in conditii de foarte multe ori precare. Avem o obligatie fata de aceasta generatie”, a completat Calin Popescu Tariceanu.

Pe agenda dezbaterilor din noua sesiune parlamentara se afla mai multe proiecte legislative de mare interes.

„Prioritatile legislative, evident, le stabilim in Parlament, in cadrul coalitiei de guvernare si vorbim de Legea parteneriatului privat, vorbim de Fondul Suveran de Investitii, vorbim de legea preventiei, vorbim despre legea privind crearea Autoritatii nationale independente de interceptare a comunicatiilor. Cred ca sunt cateva din proiectele cele mai importante si, mai important decat toate acestea, evident, pachetul de legi de reforma a Justitiei, adica referitoare la modificarea legilor 303, 304 si 317 care reglementeaza functionarea justitiei.”, a declarat Tariceanu.

Vezi si: Prioritatile legislative ale noii sesiuni parlamentare

 

Articole asemănătoare

Benzina si motorina se scumpesc de la 1 septembrie 2017. Majorarea accizei, operata de Guvern prin modificarea Codului Fiscal

Ioana Badulescu

SUA: Romanii suporta costurile serviciilor de proasta calitate si ale subventionarii companiilor prost administrate

Lucy Ionesco

Bugetul de stat a inregistrat un deficit urias in luna februarie. Vom avea un an la limita – Analiza RFI

Ioana Badulescu