NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Negocieri dure intre Guvern si sindicalisti pe legea salarizarii
Economie

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Negocieri dure intre Guvern si sindicalisti pe legea salarizarii

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Se anunta discutii tensionate pe noua lege a salarizarii 2016 intre premier si ministrul muncii. Majorarea salariilor bugetarilor este discutata, luni, de premierul Dacian Ciolos discuta si ministrul Muncii, Dragos Paslaru, iar negocierile vor fi si mai tensionate intre sindicalisti si Executiv in zilele urmatoare.

Mai ales ca bugetarii dau ultimatum Guvernului pe legea salarizarii. Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, va trebui sa aleaga o varianta de lucru pe noua lege a salarizarii, pe care mai apoi sa o prezinte sindicalistilor. De precizat ca varianta de lucru pe legea salarizarii agreata de Guvern va trebui sa elimine diferentele uriase dintre salariile pe care le primesc in acest moment angajatii de la stat.

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Variantele luate in calcul pe legea salarizarii sunt: 1. cresteri doar pentru salariile foarte mici din sistemul public; 2. rezolvarea inechitatilor in cadrul institutiilor publice pe functii similare; 3. cresteri punctuale pe domenii care in acest moment sunt foarte prost platite in sistemul public. In tot acest timp, Guvernul se plange ca nu are bani pentru toate corectiile cerute de sindicalisti.

Discutiile pe noua lege a salarizarii au loc intre Dacian Ciolos, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu si ministrul Muncii, Dragos Paslaru, in conditiile in care Paslaru ar trebui sa vina cu o ultima varianta de lucru, in funcie de decizia premierului si sa o trimita liderilor sindicali. Acestia vor avea, la randul lor, o intalnire, pentru a ajunge la o pozitie comuna pe tema salarizarii in sistemul public.

Iti recomandam si: NOUA LEGE A SALARIZARII, din nou in atentia Guvernului. Cum va arata noua ORDONANTA DE SALARIZARE!

Noua Lege a salarizarii are cel putin 10 variante. Ordonanta prevedea cresteri doar pentru cei din partea de jos a grilei de salarizare

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016. Mai mult, tot in aceasta dupa-amiaza ar urma sa aiba loc o intrevedere si intre Dragos Paslaru si liderii sindicali, astfel incat sa vada clar daca aceasta ordonanta de urgenta cu privire la cresterile salariale in domeniul bugetar va mai fi sau nu in calcul.

Exista trei variante luate in calcul de Ministerul Muncii. Prima se refera la cresteri doar pentru salariile foarte mici din sistemul public, a doua se refera la rezolvarea inechitatilor in cadrul institutiilor publice pe functii similare si a treia varianta se refera la cresteri punctuale pe domenii care in acest moment sunt foarte prost platite in sistemul public, cum sunt domeniile sanitare, de educatie si asistenta sociala.

Vezi si: Proiectul Ordonantei privind salarizarea bugetarilor trebuia sa intre in vigoare de la 1 august 2016

Noua Lege a salarizarii – Ordonanta prevedea cresteri doar pentru cei din partea de jos a grilei de salarizare

NOUA GRILA SALARIZARE PROFESORI – MEDICI – PREOTI. Proiectul privind noua grila de salarizare in varianta initiala

Stiri pe aceeasi tema

Vrei sa fii fermier? Statul iti da gratis teren la tara, pe care sa-ti construiesti si casa. Cu o conditie

Cristiana Petrariu Bota

Fonduri europene pentru Romania. CE redirectioneaza 550 de milioane de euro sprijin financiar pentru IMM-uri

Cristiana Petrariu Bota

Daniel Dines, lider in clasamentul celor mai bogati romani, inclus pe coperta revistei Forbes

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult