-2.9 C
România
18 ianuarie 2022
NOUA LEGE A SALARIZARII: Ce va asigura noua lege a salarizarii pentru profesori, medici, militari si functionari
Economie

NOUA LEGE A SALARIZARII: Ce modificari se vor face la noua lege a salarizarii pentru profesori, medici, militari si functionari

NOUA LEGE A SALARIZARII: Noua Lege a Salarizarii se va afla in lucru la Guvern in a doua jumatate a anului 2015, actualele prevederi privind salarizarea urmand a fi regandite in folosul angajatilor, a declarat, luni, premierul Victor Ponta. Acesta a punctat ca noua Lege a Salarizarii va fi regandita pentru a permite un sistem public de salarizare mult mai performant, cu profesori, medici, militari si functionari publici care sa beneficieze de un plan de cariera suficient de stabil.

„Dupa adoptarea codurilor, principalul proiect pentru a doua jumatate a anului este o regandire a legii salarizarii si sa putem sa avem un sistem public mult mai performant, cu profesori, medici, militari si functionari care sa aiba un plan de cariera suficient de stabil. Sa incercam sa le asiguram conditii materiale decente”, a declarat Victor Ponta.

NOUA LEGE A SALARIZARII: Guvernul propune in noua lege a salarizarii, conform datelor oficiale ale ministrului pentru Dialog Social, Liviu Pop, un salariu minim brut de 1.200 lei si unul maxim brut de 22.000 lei, repartizate pe cinci clase de salarizare. Sindicatul sunt insa nemultumite si acuza Executivul de incompetenta pentru faptul ca introduce eronat unele profesii in categoria meseriilor necalificate.

NOUA LEGE A SALARIZARII: Scara normala a valorilor din sistemul de salarizare bugetara trebuie rearanjata, deoarece nu este normal ca presedintele tarii, prim-ministrul, presedintii Camerelor parlamentare sa castige mai putin decat un angajat dintr-o institutie militarizata sau companie de stat, a mai spus premierul Ponta.

„Trebuie sa rearanjam, totusi, scara normala a valorilor, trebuie sa existe in primul rând o ordine. Nu-i normal ca presedintele tarii, primul-ministru, presedintii Camerelor sa câstige mai putin decât cine stie ce angajat dintr-o institutie militarizata sau dintr-o companie de stat, pentru ca nu exista nicio tara europeana unde sa se intâmple chestia asta. Cerem performanta de la cei care conduc institutii, dar in schimb credem ca nu trebuie nimic altceva pentru performanta”, a spus Ponta, in deschiderea Biroului Permanent National al PSD, scrie Mediafax.

NOUA LEGE A SALARIZARII: Victor Ponta a adaugat ca si medicilor, profesorilor, militarilor, politistilor trebuie sa li se asigure un plan de cariera si a precizat ca noua lege a salarizarii va fi definitivata in a doua parte a acestui an.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Finantelor anunta ca Declaratia Unica se poate depune online. Formularul calculeaza automat cuantumul impozitelor si contributiilor

Ioana Badulescu

FMI avertizeaza Romania ca datoria publica trebuie controlata pentru a ramane la un nivel scazut

Ioana Badulescu

Ministrul Finantelor a anuntat ca va incerca sa vina in Parlament cu proiectul de buget pe 2020 pana in 20 decembrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult