2.9 C
România
21 februarie 2024
SALARIZARE 2016. SALARII PROFESORI: Solutii in grila de salarizare propuse de Guvern pentru a evita greva de pe 1 iunie
Economie

NOUA LEGE A SALARIZARII, din nou in atentia Guvernului. Va fi o noua ORDONANTA DE SALARIZARE!

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016, NOUA ORDONANTA PRIVIND SALARIZAREA BUGETARILOR. Vom avea o noua lege a salarizarii, la care se va incepe lucrul in cel mai scurt timp, a anuntat, vineri, premierul Dacian Ciolos. Acesta a explicat ca se va face o noua propunere de Ordonanta de Urgenta (OUG) privind salarizarea bugetarilor, diferita de cea veche.

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016, NOUA ORDONANTA PRIVIND SALARIZAREA BUGETARILOR. Premierul Ciolos sustine ca noua propunere de ordonanta privind salarizarea bugetarilor trebuie elaborata cat mai repede, documentul avand ca obiectiv nu doar schimbarea legii salarizarii actuale, ci corectarea ei in limitele bugetului existent.

Daca se reuseste elaborarea cu succes a unei noi ordonante privind salarizarea, se va putea apoi trece la o a doua faza, aceea de a regandi legea salarizarii intr-o abordare mai larga, dar asta dupa aplicarea OUG, a mai spus Ciolos.

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016, NOUA ORDONANTA PRIVIND SALARIZAREA BUGETARILOR. „Am tras niște concluzii și învățăminte din procesul ultimelor luni în discuțiile pe care l-am avut în interiorul Guvernului și modul de lucru în ceea ce privește legea salarizării. Am tras niște concluzii și legat de modul în care am organizat și modul în care a funcționat și dialogul cu dumneavoastră. Pornind de la aceste învățăminte, am vrea să resetăm cadrul de lucru și să redemarăm acest proces, în așa fel încât în cel mai scurt timp să reușim să venim cu o nouă propunere de ordonanță de urgență, care să aibă un obiectiv bine țintit, bine delimitat și care să vizeze nu atât o schimbare a legii actuale, cât o corectare a ei, (…) în limitele bugetului pe care îl putem aloca”, le-a spus Cioloș membrilor Consiliului Național Tripartit, la Palatul Victoria.

Iti recomandam si: Noua Lege a salarizarii are cel putin 10 variante! Cum e posibil asa ceva? Uite ce prevedea ultima Ordonanta

Detalii despre motivele care au dus la retragerea proiectului privind salarizarea

SALARIZARE 2016. Proiectul Ordonantei privind salarizarea bugetarilor, in vigoare de la 1 august 2016. DETALII

NOUA LEGE A SALARIZARII 2016, NOUA ORDONANTA PRIVIND SALARIZAREA BUGETARILOR. Premierul a insistat asupra faptului că obiectivul noului proiect este ca resursele disponibile să fie concentrate „acolo unde este cel mai mult nevoie și acolo unde impactul poate să fie cât mai mare.”

„Odată finalizat, sper eu cu succes acest proces, putem trece la o a doua fază și să regândim, după aplicarea acestei OUG, eventual o lege a salarizării care să aibă o abordare mai largă. Dorim să lucrăm la această ordonanță pornind de la principiul limitării resurselor pe care le mobilizăm (…) și am cerut Ministerului Finanțelor să vină cu o analiză pe care să fie în măsură să o prezinte și în fața dumneavoastră legată de calculele bugetare pe care noi le-am făcut și resursele pe care noi le putem degaja”, a explicat Cioloș.

Premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, discută vineri la Guvern cu reprezentanții Consiliului Național Tripartit, din care fac parte reprezentanți ai Guvernului, președinții confederațiilor patronale și sindicale reprezentative la nivel național, un reprezentant al BNR, președintele CES și alți membri conveniți cu partenerii sociali.

Related posts

SALARII PROFESORI MARTIE 2018. Legea salarizarii prevede majorarea salariilor profesorilor cu 20% de la 1 martie

Ioana Badulescu

Studiu Comisia Europeana: Incasarea TVA este o problema europeana, insa Romania este campioana la neincasarea taxei

Ioana Badulescu

LEGEA AMNISTIEI FISCALE, adoptata de Parlament. Romanii scapa de Fisc si de executarea silita

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult